Algemeen

Waarom heeft 'Jurassic World: Dominion' de regisseur van de eerste 'Jurassic World'?

De tweede film werd door J.A. Bayona gemaakt, maar zag af van het derde deel.

door Zilko Tarici om 12:15 in Algemeen
Colin Trevorrow bracht de Jurassic Park-franchise op enorme wijze terug toen hij Jurassic World maakte; een van de best bezochte films ooit. Hij besloot echter om af te zien van de regie van vervolg Fallen Kingdom, maar bleef wel aan als producent. Nu is hij terug als regisseur van Jurassic World: Dominion. Maar waarom?

Bij de hedendaagse franchises zien we meestal dat regisseurs aanblijven zolang ze sucesvol zijn. Denk bijvoorbeeld aan het recente voorbeeld van Patty Jenkins, die na de eerste twee Wonder Woman-films ook een derde zal maken.

Als producent van Fallen Kingdom, had Trevorrow absoluut de keuze om de film te regisseren. Maar hij liet het aan iemand anders over, mede door het feit dat hij eigenlijk Star Wars: The Rise of Skywalker zou regisseren. Maar dat feestje ging niet door...

Maar nu is Trevorrow terug. En daar heeft hij een goede reden voor:

"Heel eerlijk; ik vind de franchise gewoon geweldig. Ik heb geen beter antwoord dan dat. Ik heb het geluk dat ik betrokken ben geweest bij allerlei verhalen. En na te hebben gewerkt met J.A. aan de tweede film, inspireerde me dat om terug te keren. Het was geweldig en ontroerend om te zien hoe een andere regisseur het tweede deel van een drieluik interpreteerde. Ik ging op dat moment door een ruwe periode heen, maar de dino's motiveerden me om dit verhaal zelf af te ronden."

Van lightsabers naar dino's
En hoewel Trevorrow niet in detail treedt over de 'ruwe periode' die hij benoemt, kunnen we allemaal wel raden dat deze moeilijke tijd werd veroorzaakt doordat hij werd ontslagen als scenarist en regisseur van The Rise of Skywalker.

Jurassic World: Dominion moet in juni 2022 wereldwijd de bioscopen bereiken.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Indy5

Avatar

Had toch liever een andere regisseur gezien, volgend jaar weten we meer.

Harmenyolo

Avatar

Jurassic World is de runner-up van Jurassic Park-franchise

milo007

Avatar

Grappig hoeveel regisseurs tegenwoordig uit het niets komen en weer verdwijnen in het niets.

RobzZ01

Avatar

Qua regie vond ik Fallen Kingdom toch echt wat beter. Het is jammer dat het scenario gewoon vrij ruk was (die tweede helft voornamelijk dan). Was nooit een al te grote fan van de eerste Jurassic World. Het is een groot spektakel en ziet er prachtig uit maar vond de regie vrij plat en standaard.

Ik laat me verassen voor dit derde deel want dino's blijven cool maar ik hou m'n hart vast. Had liever een andere regisseur gezien.

davey1981

Avatar

Had liever gezien dat ze met de originele Jurassic PARK cast, ook de originele regisseur terug hadden....

NieuwsFilm

meest populair