Algemeen

Studio Searchlight over releases Del Toro's 'Nightmare Alley' en Anderson's 'The French Dispatch'

Ook wat nieuws over 'Antlers' en 'The Eyes of Tammy Faye'

door Wouter Drummen om 19:00 in Algemeen
Guillermo Del Toro wist hoge ogen te gooien met zijn laatste film, The Shape of Water. Deze won maar liefst vier Oscars, waaronder die voor Beste Film. Niet zo heel gek dus dat er ook wordt uitgekeken naar zijn volgende project, Nightmare Alley.

De film, waarin o.a. Bradley Cooper en Cate Blanchett te zien zullen zijn, heeft nu eindelijk een releasedatum gekregen. Zo zal Nightmare Alley het eind van het jaar, op 3 december, in de Amerikaanse zalen draaien.

Herhaling
The Shape of Water verscheen in de Verenigde Staten ook in het eerste weekend van december, nadat hij in wereldpremière ging tijdens het filmfestival van Venetië en er de Gouden Leeuw won. Mogelijk plant Searchlight voor Nightmare Alley een gelijkaardig parcours.

Een ander project waar Del Toro ook aan heeft meegewerkt als producent, de horrorfilm Antlers van Scott Cooper (Crazy Heart), verschijnt dan weer op 29 oktober 2021, nadat hij door de coronacrisis verschillende keren werd uitgesteld.

Andere films
Verder heeft Searchlight aangekondigd dat The Eyes of Tammy Faye van Michael Showalter (The Big Sick) met Jessica Chastain en Andrew Garfield op 24 september 2021 de Amerikaanse zalen haalt.

Wes Anderson's The French Dispatch, waarin de hoofdrol is weggelegd voor Call Me By Your Name-ster Timothée Chalamet, zou oorspronkelijk in de zomer van 2020 zou uitkomen.

Natuurlijk werd deze film ook uitgesteld i.v.m. de coronacris. Er werd nu dan ook verwacht dat studio Searchlight hier eveneens een nieuwe releasedatum voor zou prikken, maar dat mocht niet zo zijn.

Het ziet er naar uit dat Searchlight op een Cannes-première mikt, maar aangezien het nog niet zeker is of het festival überhaupt zullen ze hier waarschijnlijk nog even mee willen wachten. De Cannes-organisatie overweegt namelijk om het uit te stellen naar juli of augustus.

1 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

centr1no

Avatar

Het is goed om te zien dat Searchlight onder Disney gewoon door gaat met kleine maar fijne producties.

NieuwsFilm

meest populair