Josh Hartnett weer helemaal terug naast Jason Statham in Guy Ritchie's 'Five Eyes'

Josh Hartnett weer helemaal terug naast Jason Statham in Guy Ritchie's 'Five Eyes'

Ook Hugh Grant is van de partij.

Josh Hartnett was een aantal jaren lang een van de meest gewilde acteurs in Hollywood. Zo speelde hij in korte periode de hoofdrollen in filmhits als The Faculty, Pearl Harbor en Black Hawk Down. Toch ging het zo rond 2007 flink bergafwaarts met de carrière van Hartnett.

Maar nu lijkt hij voorzichtig weer uit het dal te klimmen met een belangrijke rol in Five Eyes, de nieuwe film van Guy Ritchie die onlangs werd aangekondigd. Eerder werd ook al bekend dat Jason Statham de hoofdrol zal spelen.

Een andere aanwinst is Hugh Grant, die na het succes van The Gentlemen opnieuw samenwerkt met Ritchie. Voor Hartnett geldt Five Eyes ondertussen als zijn grootste film in meer dan 10 jaar. 30 Days of Night uit 2007 was waarschijnlijk zijn laatste opzienbarende film.

Statham & Ritchie herenigd
Het script van de Miramax-/STX-productie werd geschreven door Ivan Atkinson en Marn Davies, die eerder hetzelfde deden voor Ritchie's The Gentlemen. De film gaat over een MI6-agent (Statham) die wordt ingehuurd door spionage-groepering 'Five Eyes' om de verkoop van een dodelijk nieuw wapen te voorkomen. Stathams personage Fortune moet tegen wil en dank samenwerken met een CIA-techie om het einde van de wereld tegen te gaan.

Het is nog onduidelijk wanneer we Five Eyes precies kunnen verwachten.

NieuwsFilm

meest populair