Einde aan twee decennia samenwerking: Christopher Nolan verder zonder Warner Bros.

Einde aan twee decennia samenwerking: Christopher Nolan verder zonder Warner Bros.

Het succes komt nu tot een einde.

Christopher Nolan werkte in 2002 voor het eerst samen met Warner Bros., aan de film Insomnia. Sindsdien is de samenwerking van de studio met de regisseur erg goed.

Maar dat partnerschap lijkt voorbij te zijn. Dat heeft allemaal te maken met het besluit van Warner Bros. om al zijn films niet alleen in de bioscoop uit te brengen, maar tegelijk ook op streamingdienst HBO Max te zetten. Nolan kan daar niet mee leven.

Zeer teleurgesteld
"Na jaren een van de topregisseurs van Warner Bros. geweest te zijn, lijkt het erop dat Christopher Nolan - die Tenet schreef en regisseerde - niet terugkeert naar de studio voor zijn volgende project. Dat komt voor een deel omdat hij teleurgesteld is in de hybride distributiestrategie van de studio voor 2021" lezen in de Wall Street Journal.

Ironisch genoeg lijkt het deels het floppen van Tenet in de bioscoop te zijn, dat leidde tot het besluit van Warner Bros. om ook films op HBO Max uit te brengen. De bioscopen kunnen simpelweg niet genoeg bezoekers ontvangen om peperdure blockbusters winstgevend te maken.

Dat is jammer, vooral voor de filmstudio, die bekend staat om zijn goede samenwerkingen met regisseurs.

NieuwsFilm

meest populair