Gerucht: 'Harry Potter'-franchise breidt uit met meer spin-offs

Gerucht: 'Harry Potter'-franchise breidt uit met meer spin-offs

Buiten Fantastic Beasts zou de franchise flink groeien.

Met Tom Ascheim heeft de Harry Potter-franchise een nieuwe baas. Een paar jaar geleden leek het erop dat het verhaal van de boeken van J.K. Rowling verteld was. Maar daarna werd de Wizarding World gelanceerd, met Fantastic Beasts als eerste spin-off.

Die prequelfilms hadden tot nu toe niet de impact die Warner Bros. verwacht had. Maar nu lijkt het erop dat men probeert het universum verder uit te breiden.

Meer films?
Volgens Daniel Richtman, die zo nu en dan goed blijkt te zitten met zijn lekken, werkt de studio aan een rits nieuwe projecten. Wat voor films het moeten zijn is niet bekend; het zouden prequels, maar ook sequels kunnen zijn.

In elk geval wil de studio sowieso blijven bouwen op de franchise, dat moge wel duidelijk zijn. Zo horen we al langer geruchten over een Harry Potter-film gebaseerd op het toneelstuk van Rowling, The Cursed Child, dat als achtste verhaal dient.

Tegelijk gaat ook het verhaal dat er een serie komt rond een jongere Dumbledore. Maar wie weet is er ook veel mogelijk over andere toverscholen, of de oprichting van Hogwarts. Daar is de wereld van Rowling groot genoeg voor.

NieuwsFilm

meest populair