Algemeen

Gerucht: 'Harry Potter'-franchise breidt uit met meer spin-offs

Buiten Fantastic Beasts zou de franchise flink groeien.

door Jim Pedd om 08:00 in Algemeen
Met Tom Ascheim heeft de Harry Potter-franchise een nieuwe baas. Een paar jaar geleden leek het erop dat het verhaal van de boeken van J.K. Rowling verteld was. Maar daarna werd de Wizarding World gelanceerd, met Fantastic Beasts als eerste spin-off.

Die prequelfilms hadden tot nu toe niet de impact die Warner Bros. verwacht had. Maar nu lijkt het erop dat men probeert het universum verder uit te breiden.

Meer films?
Volgens Daniel Richtman, die zo nu en dan goed blijkt te zitten met zijn lekken, werkt de studio aan een rits nieuwe projecten. Wat voor films het moeten zijn is niet bekend; het zouden prequels, maar ook sequels kunnen zijn.

In elk geval wil de studio sowieso blijven bouwen op de franchise, dat moge wel duidelijk zijn. Zo horen we al langer geruchten over een Harry Potter-film gebaseerd op het toneelstuk van Rowling, The Cursed Child, dat als achtste verhaal dient.

Tegelijk gaat ook het verhaal dat er een serie komt rond een jongere Dumbledore. Maar wie weet is er ook veel mogelijk over andere toverscholen, of de oprichting van Hogwarts. Daar is de wereld van Rowling groot genoeg voor.

5 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Peace

Avatar

Laat me raden, iets exclusief voor HBO MAX.

Gyros regime

Avatar

Een film over een jonge Voldemort, dat lijkt me wel wat.

jillover

Avatar

Best een scenarist inhuren die de boeken heeft gelezen en alle HP-films heeft gezien, want de scenarist van Fantastic Beast lijkt niet thuis in het magische wereldje.

Lurking metafan

Avatar

Tja. Laat ze eerst maar eens betere regisseurs en scriptwriters inhuren. Dat scheelt al een stuk.

En meteen ook maar iemand voor naast J.K. Rowling, want zij heeft de laatste jaren ook vlagen van gebrekkige inspiratie.
Is geen schande, je kan niet altijd op je piek presteren, elke schrijver heeft zijn betere en slechtere boeken en betere en slechtere ideeen.
George Lucas werkte ook niet alleen aan het script van de originele trilogie, maar werd erbij geholpen door mensen om hem heen, die de gebreken van Lucas' schrijven wisten op te vangen met hun eigen sterke talenten.

Kasvand

Avatar

@jillover, Fantastic beasts wordt geschreven door JK Rowling zelf ????
Iemand met meer kennis van de magische wereld is er dus niet. Ze kunnen dus beter iemand inhuren die goede scripts kan schrijven. Dat is een heel ander vak dan boeken schrijven is wel gebleken.

NieuwsFilm

meest populair