Disney+ heeft alles in zich om Netflix te onttronen

Disney+ heeft alles in zich om Netflix te onttronen

Analisten voorspellen een machtsgreep van Disney+ in streamingland.

Ondertussen is duidelijk dat er geen Netflix-killer bestaat. Netflix blijft vele miljoenen nieuwe abonnees binnenspelen, ondanks dat er diensten als Disney+, HBO Max, Apple TV+ en Amazon Prime Video opstaan.

Toch denken analisten dat Disney+ vroeg of laat meer abonnees zal hebben dan Netflix. En daar zijn meerdere redenen voor. In een uitgebreid artikel van The Disinsider worden deze op een rij gezet.

Waardoor Disney+ Netflix gaat onttronen
De voornaamste reden die wordt aangedragen is dat Disney+ keihard werkt om binnen alle grote merken, zoals Star Wars, Marvel en Pixar, unieke series en films te lanceren. Denk maar aan The Mandalorian en WandaVision.

Ook gaat Disney+ vrij snel extra content toevoegen met STAR. Via die weg krijgen abonnees ook toegang tot vele films en series die bestemd zijn voor de oudere kijkers. Ook zou er voldoende R-rated content te zien zijn uit de catalogus van 20th Century Fox / Studios.

Bioscoopfilms achter de hand
En dan heeft Disney ook nog een hele lading bioscoopfilms achter de hand die - indien de coronacrisis aanhoudt - gebruikt kan worden om meer abonnees naar zich toe te trekken. Alleen al het eventueel met bijbetaling online zetten van Black Widow zou een enorme boost kunnen geven.

Uiteraard zit de concurrentie wat dat betreft niet stil. Netflix en Amazon kopen regelmatig grotere bioscoopfilms, maar de echt grote titels worden tot op heden niet verkocht door de filmstudio's uit Hollywood.

Top 3: Stand van zaken
Netflix wist recent de grens van 200 miljoen abonnees te passeren en dat zijn er uiteraard heel veel. Ook Amazon staat er goed voor met 150 miljoen betalende kijkers. Het pas net één jaar oude Disney+ zou al richting de 100 miljoen abonnees gaan.

NieuwsFilm

meest populair