Tot 2023 weinig grote successen voor bioscoopfilms

Tot 2023 weinig grote successen voor bioscoopfilms

Pas in 2023 weer grote successen verwacht.

Alweer bijna een jaar duurt de coronacrisis en zo langzamerhand begint de filmwereld zich echt zorgen te maken. Van kleine filmhuizen tot de grote bioscoopketens wordt er gedraaid op financiële steun en reserves.

Uit een artikel van website Deadline blijkt dat er komende twee jaar nog weinig echte grote succes verwacht hoeven te worden. Pas in 2023 bestaat er een kans dat de box office weer naar een recordhoogte gaat.

Bioscopen zijn uniek
Box office-analist en Wall Street-veteraan Eric Wold voorspelt dat 2021 vergelijkbaar is met afgelopen jaar en dat in het jaar 2022 de bioscopen weer wat opkrabbelen.

Het lijkt er dus verdacht veel op dat een groot deel van de allergrootste films in 2021 worden uitgesteld naar 2022, het jaar waarin het wereldwijde bioscooppubliek waarschijnlijk weer terug kan én wil keren naar de bioscoopzalen. En dat jaar lijkt een soort overgangsjaar.

Wold onderstreept de dominantie van streaming vorig jaar, maar zei ook dat bioscopen uiteindelijk een unieke positie hebben om het publiek een speciale ervaring te bieden die ze thuis niet kunnen krijgen.

NieuwsFilm

meest populair