Voormalig Disney-sterretje: "Reacties op mijn neuscorrectie hebben me trauma bezorgd"

Voormalig Disney-sterretje: "Reacties op mijn neuscorrectie hebben me trauma bezorgd"

Ashley Tisdale vond de periode na haar (medisch noodzakelijke) neusingreep ontzettend vervelend.

Toen voormalig High School Musical-sterretje Ashley Tisdale zich dertien jaar geleden op 22-jarige leeftijd een nieuwe neus liet aanmeten, had zij niet voorzien dat de wereld daar zo negatief op zou reageren. In een essay op haar persoonlijke lifestyleblog Frenshe schrijft de actrice nu dat die periode 'traumatisch' voor haar was.

Ashley Tisdale (35) maakte in december 2007 bekend een neuscorrectie te hebben ondergaan. Destijds zei de actrice dat nieuws bewust naar buiten te brengen in een nobele poging om het stigma rondom plastische chirurgie te doorbreken.

Verkeerde gok
Een verkeerde gok, zo bleek. De reacties op haar nieuwe neus waren namelijk niet al te mals. En dat is rot, want Tisdale heeft altijd aangegeven dat ze die operatie simpelweg wegens gezondheidsredenen moest ondergaan.

"Ik heb dit niet bij mezelf laten doen omdat ik in plastische chirurgie geloof. Dit was puur voor mijn gezondheid. Ik kon letterlijk bijna niet meer ademhalen door mijn rechterneusgat", liet ze destijds in de media weten.

Traumatische periode
Inmiddels is Tisdale heel wat jaren ouder (en in verwachting van haar eerste kindje), maar de gal die The Suite Life on Deck-ster destijds over zich heen kreeg, doet nog altijd zeer. Waarom dan? Tisdale had die nare opmerkingen gewoon totaal niet verwacht.

"Ik heb die ingreep niet ondergaan om mijn uiterlijk te willen veranderen", vertelt Tisdale nu op haar site. "Ik heb nooit uitgekeken naar de dag waarop ik een neuscorrectie zou krijgen - en laat ik duidelijk zijn, ik veroordeel mensen die dat wel doen absoluut niet. Dat is gewoon een kwestie van jouw lichaam, jouw keuze".

Cultureel nog niet geaccepteerd
Waar men in die tijd plastische chirurgie nog maar vreemd vond, haalt nu bijna niemand meer zijn neus op voor een ingreepje hier of prikje daar, meent Tisdale. "Ik werd belachelijk gemaakt om een besluit dat ik zelf had genomen", schrijft ze. "Men liet me er constant slecht door voelen".



NieuwsFilm

meest populair