'The Rental' - De horrorthriller die Certified Fresh scoort op Rotten Tomatoes

Hoe eens ben jij het met die 75% op Rotten Tomatoes.


Bekijk de afbeeldingDe grote films zijn uit de bioscoop verdwenen en op de momenten dat de zalen wel beperkt zijn geopend trachten kleinere titels alsnog publiek te trekken. Afgelopen zomer was The Rental één van die titels, al was dat niet per se een groot succes te noemen.

The Rental is het regiedebuut van Dave Franco en er zijn hoofdrollen voor onder meer Alison Brie, Dan Stevens, Sheila Vand en Jeremy Allen White. De film draait om twee jonge koppels die een huisje huren en daar een gruwelijk weekend beleven.

Ontvangst en opbrengst
Onder de critici scoort de mysterieuze thriller opvallend sterk als er wordt gekeken naar de juist matige ontvangst onder het publiek. Op Rotten Tomatoes staat de film op 75% op de Tomatometer, met een 6.40/10 als gemiddelde beoordeling. Het publiek op RT is minder enthousiast gezien de 45% (2.96/5) audience score.
Met een onbekend, maar ongetwijfeld beperkter productiebudget noteerde The Rental een kleine $3,3 miljoen miljoen wereldwijd. In Nederland lijkt de 88 minuten durende film slechts beperkt op het witte doek te hebben gedraaid. De leeftijd: 16 jaar.

Bekijk de afbeelding
Blu-ray: The Rental

Discs: 1 x Blu-ray | Release: december 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39: 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 9789461877581 | Met dank aan: The Searchers

De schijf van deze uitgave van The Rental zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant zien we de filmposter en enkele sterren van recensies. De ondertitel luidt "Secluded Getaway, Killer Views".

Opvallend is dat op de achterkant van de hoes wordt verwezen naar de Certified Fresh-waardering op Rotten Tomatoes. Het lijkt erop dat die waardering steeds meer aanzien krijgt. Duidelijk is wel dat dit een vertekend beeld kan geven doordat de waardering van critici en publiek uiteen kan lopen. Voor The Rental is dat dus het geval.

Bonusmateriaal
The Searchers komt met een verder kale schijf. Zoals vaker worden er geen extra's meegeleverd door de distributeur en dat is eeuwig zonde voor de fans van de film.

Zeker als je weet dat buitenlandse uitgave wél extra's bevatten, zij het beperkt tot de korte featurette Behind the Scenes of The Rental en de trailer.


In The Rental huren twee stellen een afgelegen vakantiehuis aan zee voor een feestelijk weekendje weg. Ze krijgen het vermoeden dat zij bespioneert worden. De vriendschap wordt danig op de proef gesteld en de vrienden zien elkaar in een ander licht.

Wat vind jij van The Rental?

Heb jij The Rental al gezien en ben jij het ermee eens dat de film "Certified Fresh" op Rotten Tomatoes is? Laat het weten op de gebruikelijke plaats!

NieuwsFilm