Studio Universal laat vanaf nu voor elke film mensen met een beperking auditie doen

Studio Universal laat vanaf nu voor elke film mensen met een beperking auditie doen

Gaan andere filmstudio's het voorbeeld volgen?

Eind vorig jaar kwam het regiedebuut van Lady Gaga, genaamd Music, onder vuur te liggen. De film gaat over een autistisch meisje genaamd Music, gespeeld door danseres Maddie Ziegler. Ziegler heeft in het echte leven echter geen autisme, iets wat volgens sommigen niet kan. Zij vinden dat mensen met een beperking meer kansen moeten krijgen. Hier gaat Universal nu mee beginnen

NBC Universal, het moederbedrijf van filmstudio Universal, gaat namelijk voor elk toekomstig film- en tv-project acteurs met een beperking auditie laten doen. Daarmee gaat NBC Universal in op een verzoek van de Ruderman Family Foundation, een organisatie die zich inzet voor mensen met een beperking.

Studie
De Ruderman Family Foundation deed een studie naar de cijfers en die velen erg tegen. Zo wordt namelijk slechts 22 procent van alle tv-personages met een beperking authentiek weergegeven en wordt 80 procent van alle personages met een beperking door acteurs zonder beperking gespeeld.

De voorzitter van de Ruderman Family Foundation, Jay Ruderman, hoopt dan ook dat andere filmstudio's het voorbeeld van NBCUniversal zullen volgen, om binnen de entertainmentwereld meer kansen voor mensen met een beperking te creëren.

Universal
Universal vice-presidente, Janine Jones-Clark, liet zich erover uit: ''We willen films en series maken die de wereld waarin we leven op een authentieke manier weergeven. Kansen creëren voor mensen met een beperking is daarbij cruciaal. Wij zijn trots op onze samenwerking met de Ruderman Family Foundation, in de hoop zo ons steentje bij te kunnen bedragen aan een positieve verandering''.

NieuwsFilm

meest populair