Britse roddelmedia: "Meghan Markle heeft naam laten verwijderen van geboorteakte zoontje Archie"

Britse roddelmedia: "Meghan Markle heeft naam laten verwijderen van geboorteakte zoontje Archie"

Opnieuw is Markle het slachtoffer van een valse roddel, zo reageert haar woordvoerder.

"Meghan Markle heeft haar naam uit de geboorteakte van haar zoontje laten verwijderen". Met die kop pakte The Sun, een bekende Britse tabloid die niet vies is van een roddel, zaterdag flink uit. Volgens een woordvoerder van Markle klopt er echter helemaal niets van dat bericht.

The Sun kwam dit weekend met het verhaal naar buiten dat de geboorteakte van Archie, het zoontje van Meghan Markle en prins Harry, een maand na zijn geboorte is aangepast om de voornamen van Markle (Rachel Meghan) te verwijderen. Daardoor staat er nu alleen 'hertogin van Sussex' op het document.

Wildste geruchten
De Britse roddelmedia hadden direct ook al een theorie klaar over de reden van deze wijziging: Markle zou op deze manier Kate Middleton, de echtgenote van prins William (de broer van Harry), op de hak willen zetten. Op de geboorteaktes van de kinderen van Kate en William staan volgens royaltywatchers namelijk alleen hun volledige namen en niet hun officiële titels.

Koningshuisdeskundigen weten te melden dat het nog nooit eerder is voorgekomen dat een geboorteakte later nog werd aangepast. Zij speculeren dan ook dat Meghan en Harry hiermee een statement hebben willen maken richting de koninklijke familie, waarvan zij eerder officieel afstand namen om een eigen leven op te kunnen bouwen zonder alle poespas die bij het koningshuis komt kijken.

Reactie Markle
Een woordvoerder van Markle heeft inmiddels gereageerd op alle geruchten. "De geboorteakte is gewijzigd op verzoek van het paleis. Meghan heeft hier niets mee te maken gehad", aldus de woordvoerder, die de berichten in de Britse pers verder neerzet als 'ordinaire roddels'.

NieuwsFilm

meest populair