John Carpenter over een mogelijke terugkeer

John Carpenter over een mogelijke terugkeer

De kans is zeker aanwezig, als de wereld weer een beetje tot rust is gekomen.

Filmlegende John Carpenter bracht ons klassiekers als Assault on Precinct 13, Escape from New York, The Thing en natuurlijk Halloween. Helaas besloot hij enige tijd geleden te stoppen met regisseren, vanwege een burnout.

Maar er is hoop voor de fans. Carpenter heeft namelijk aan The Daily Beast laten doorschemeren dat een terugkeer mogelijk is.

Muzikale carrière
Zijn afscheid was dan ook niet bepaald het magnum opus waar de fans op hoopten. The Ward - met in de hoofdrol niemand minder dan Amber Heard - wordt gezien als één van Carpenters slechtste films.

Sindsdien heeft hij zich vooral toegelegd op zijn muzikale carrière. Naast twee albums was hij ook verantwoordelijk voor de soundtrack van de soort-van-reboot Halloween uit 2018. Deze werd omschreven als één van de beste elementen van de film.

Meerdere projecten
Maar nu heeft hij dus laten weten dat hij werkt aan meerdere projecten. Die zullen voorlopig niet te zien zijn, want Carpenter wil niet het risico lopen dat hij COVID-19 oploopt.

"Ik ben bezig aan diverse zaken," aldus de regisseur. "Maar voorlopig doe ik niets, tot de wereld weer een beetje normaal wordt. Het is gestoord nu. Ik ga niet terugkeren om dan ziek te worden."

NieuwsFilm

meest populair