'New Gods' van DCEU wordt een epische film vol ruimtegevechten

'New Gods' van DCEU wordt een epische film vol ruimtegevechten

Maar ook eentje met de nodige emoties.

Het DCEU kent hits en missers. De franchise is dan ook behoorlijk experimenteel, wat geleid heeft tot een wisselende kwaliteit, maar ook tot een divers aanbod aan films.

Een nieuwe film wordt The New Gods, geregisseerd door Ava DuVernay. Zij maakt de film op basis van een scenario dat mede geschreven is door Tom King, die vertelt dat het een epische, maar emotionele film moet worden.

Heel nieuwe film
"Dit is mijn eerste grootschalige film met ruimtegevechten en dat soort zaken," vertelde King. "Het is geweldig om te maken, zolang we ons maar op de kern van wat Jack Kirby bedacht heeft richten. En dat werkt, want die relaties die zorgen ervoor dat dit echt een goede film gaat worden."

New Gods debuteerden in 1971 in DC Comics. De personages waren eigenlijk bedoeld als achtergrondverhaal voor Thor, maar Kirby bracht het idee mee naar DC. Volgens de mythologie voerden de Elder Gods een grote oorlog, die ertoe leidde dat goddelijke energie uitbarstte. Die energie splitste in twee delen, wat leidde tot de mooie planeet New Genesis (geleid door de Highfather) en de duistere planeet Apokolips (van opperschurk Darkseid).

Dat maakt dit dan ook "het meest ambitieuze DC-project dat we maar hadden kunnen maken. En dat met een visionair regisseur als Ava."

NieuwsFilm

meest populair