Wederom nieuwe Nederlandse releasedatum 'Wonder Woman 84' na verlenging lockdown

Warner Bros. is genoodzaakt om de superheldenfilm opnieuw uit te stellen.

Nederland moet nog langer wachten op de bioscooprelease van Wonder Woman 84. Dit vanwege de verlenging van de lockdown, die vanavond door het kabinet is aangekondigd. Warner Bros. heeft al een nieuwe datum geprikt, maar het is natuurlijk nog maar de vraag in hoeverre de situatie tegen die tijd daadwerkelijk is verbeterd.

Bekijk de afbeelding
Warner Bros. heeft vanavond aangekondigd dat Wonder Woman 84 nu - als alles meezit - op woensdag 3 maart in de Nederlandse bioscopen zal verschijnen.

Fans van de superheldenfilm met Gal Gadot moeten dus nog even wachten voordat zij van het vervolgavontuur van de DC-heldin kunnen genieten.

Meer capaciteit
Mochten de bioscopen inderdaad voor 3 maart weer opengaan, dan hoopt de Nederlandse Vereniging van Bioscopen en Filmtheaters (NVBF) wel dat de overheid een grote zaalcapaciteit toestaat, anders zou het nauwelijks rendabel zijn om de deuren te openen.

De belangenorganisatie pleit voor het toelaten van maximaal 50 personen in een zaal met een reguliere capaciteit van 150 plekken.

Amerikaanse release
In de Verenigde Staten is Wonder Woman 84 al sinds eerste kerstdag in de bioscopen te zien (althans, op de plekken waar die hun deuren weer mochten openen). Ook verscheen de film gelijktijdig op HBO Max, waar abonnees deze dertig dagen lang zonder aanvullende kosten konden streamen.

Wereldwijd heeft Wonder Woman 84 nu zo'n 152 miljoen dollar opgebracht aan de bioscoopkassa's.


Wonder Woman 84 is vanaf woensdag 3 maart 2021 in de Nederlandse bioscoop te zien, ook in 3D, IMAX, Dolby Cinema, 4D en ScreenX.

NieuwsFilm

meest populair