Weer een tegenslag voor 'Fantastic Beasts 3'

Weer een tegenslag voor 'Fantastic Beasts 3'

Nog een tegenslag, wat pijnlijk dit.

De opnames van Fantastic Beasts 3 liggen tijdelijk stil. Een van de crewleden is namelijk positief getest op corona. Daarmee kunnen we weer een nieuwe tegenslag in het rijtje voegen.

De afgelopen jaren is het niet makkelijk gegaan met de film, die eigenlijk vorig jaar november al in de bioscoop had moeten draaien. Na de tegenvallende ontvangst van The Crimes of Grindelwald werd de film uitgesteld om aan het script te werken.

Toen de opnames in maart hadden moeten beginnen, brak de coronacrisis uit. In de tijd daarna kwam de film onder meer negatief onder de aandacht door opmerkingen van schrijfster J.K. Rowling die als transfobisch opgevat zijn. En daarna werd Johnny Depp van het project ontslagen wegens zijn bizarre strijd tegen zijn ex-vrouw.

Weer stilgelegd
Tijdens een routinetest op het coronavirus, wat moet binnen de COVID-regels die gelden voor de productie, is een van de crewleden positief getest. Die bevindt zich in isolatie, maar binnen de richtlijnen staat dat de productie nu zo'n twee weken stilgelegd moet worden.

Voor een grote film als deze is dat een zware dobber, want elke dag vertraging kost bakken met geld. De vraag is of de film in juli 2022 in de bioscoop kan draaien zoals gehoopt, of dat het project weer uitgesteld moet worden.

NieuwsFilm

meest populair