'Pirates of the Caribbean' introduceerde in het geheim Blackbeard al in zijn eerste film

'Pirates of the Caribbean' introduceerde in het geheim Blackbeard al in zijn eerste film

Maar het personage werd pas benoemd in On Stranger Tides.

De Pirates of the Caribbean-franchise is niet altijd even consistent geweest in zijn mythologie. Het lijkt er zelfs op dat de franchise een stuk eerder Blackbeard geïntroduceerd heeft dan je zou denken.

De franchise werd gelanceerd met The Curse of the Black Pearl (2003). Het was een groot succes, de film deed het uiterst goed aan de box office. Ondertussen wordt er gekeken naar nog eens twee nieuwe films. De franchise is dus in dat opzicht nog springlevend, maar tegelijk zoekend naar wat de toekomst moet brengen.

Introductie van Blackbeard
Een van de dingen waar de films heel erg op leunen, is mythologie, maar ook verhalen over oude bekende piraten. Een daarvan is Blackbeard, die officieel zijn opwachting maakte in On Stranger Tides. Maar eigenlijk ontmoetten we hem al eerder.

In The Curse of the Black Pearl zien we Jacoby, een van de crewleden die behoorlijk dun is en wellicht het best bekend staat om de granaat die hij tussen zijn ribben gedrukt kreeg. In de eerste film had hij oorspronkelijk een grotere rol.


Bekijk de afbeelding

Sterker nog, elementen van het personage Jacoby werden later ook als basis voor Blackbeard gebruikt. Het personage heeft dezelfde grote baard als Blackbeard, evenals dezelfde neiging om een lont aan te steken in zijn baard (wat we ook kennen van de verhalen over de echte Blackbeard).

Dat niet alleen, in het audiocommentaar rond de eerste film noemt Keira Knightley het personage ook echt Blackbeard. Mogelijk was hij dus in eerste instantie echt bedoeld als de Blackbeard van de film, voordat die zijn echte debuut maakte in On Stranger Tides.

NieuwsFilm

meest populair