Algemeen

'Nomadland'- en 'Eternals'-regisseuse blikt Dracula-film in voor Universal

Dracula in een nieuw sausje.

door Wouter Drummen om 15:15 in Algemeen
Regisseuse Chloé Zhao kreeg onlangs voor Nomadland als eerste Aziatische regisseuse een Golden Globe-nominatie. De film is dan ook al sterk onthaald. Nu werkt zij alweer verder aan Eternals, de nieuwe Marvel-film waarin heel wat nieuwe superhelden geïntroduceerd zullen worden. Nu heeft ze weer een nieuw project te pakken.

Zhao gaat namelijk een Dracula-film inblikken voor Universal. Het project wordt beschreven als een originele, futuristische scifi-western over mensen op de rand van de maatschappij. Zhao kijkt er in ieder geval naar uit.

Reactie
Zo zegt de regisseuse: ''Ik ben altijd al gefascineerd geweest door vampiers en het concept van de buitenstaander dat ze belichamen. Ik kan dan ook niet wachten om een nieuwe versie van een geliefd personage als Dracula te creëren''.

Ook Universal president, Peter Cramer, laat van zich horen: ''Chloé vertelt op unieke wijze verhalen over mensen die over het hoofd worden gezien of niet begrepen worden. Zij is dan ook de perfecte kandidaat voor dit project. We zijn blij dat ze samen met ons een van de meest iconische buitenbeentjes ooit opnieuw zal uitvinden!''

Meer monsters
Universal liet enkele jaren geleden ook met hun eigen monsterverse te willen komen. Helaas was er een boze mummie die het 'Dark Universe' al om zeep hielp, nog voordat het goed en wel was opgestart. Toch geeft de studio niet op. The Invisible Man was een succes andere zelfstandige titels, zoals o.a. Bride Of Frankenstein en nu dus ook een nieuwe Dracula-film staan wel nog in de steigers.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair