Algemeen

Monsterverse-film 'Bride Of Frankenstein' gaat er nog steeds komen

Ondanks dat het 'Dark Universe' officieel niet meer bestaat.

door Arjen Rooseboom om 14:05 in Algemeen
Er was eens... Lang, lang geleden... Een studio die een groots opgezet universum voor ogen had met veel van hun klassieke filmmonsters. Helaas was er een boze mummie die dit idee al om zeep hielp, nog voordat het goed en wel was opgestart. Toch geeft deze studio niet op en worden de geplande verbindingsfilms nu zelfstandige titels, waarvan Bride Of Frankenstein er al tijden eentje is.

Maanden na de release van het geflopte startschot The Mummy (2017) werd de remake gelijk uitgesteld, maar volgens VARIETY houden Sony en Universal continu de gesprekken warm en hebben zij de afgelopen jaren met meerdere grote namen om de tafel gezeten.

Gewilde kandidaten zijn Bill Condon (Twilight), Sam Raimi (mocht hij de regie van Doctor Strange 2 laten schieten) en John Krasinski (die hoge ogen gooide met A Quiet Place). Verder wil men schrijver David Koepp (Jurassic Park) om het script te pennen en berichtten wij eerder dat James Wan de producent wordt. Het wachten is op meer bevestigingen.

Angelina Jolie & Javier Bardem
Wat betreft de betrokkenheid van beoogde hoofdrolspelers Angelina Jolie als de bruid en Javier Bardem als het monster van Frankenstein, spreken diverse bronnen elkaar tegen. De ene beweert dat Jolie "aan boord blijft, zolang het creatieve team en script maar goed zijn" en de ander zegt "dat ze verder is gegaan met nieuwe projecten en zich meer stort op het regisseren". Wel schijnt Bardem nog steeds verbonden te zijn.

Eerst kunnen we op 5 maart in de bioscoop gaan kijken naar The Invisible Man, die andere remake die ooit onderdeel moest worden van het Dark Universe, maar nu als losstaande film gaat worden uitgebracht.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Hiss

Avatar

Het origineel is wel een van de beste monsterfilms van Universal uit die periode. Dus het is niet zo gek dat ze deze kiezen.
Maar of dat dan succes kan opleveren vraag ik mij af. Het is wel lachwekkend dat grote studio's de laatste tijd doen alsof iedere film deel moet gaan uitmaken van een grotere reeks, omdat ze zelf ongelooflijk overtuigd zijn van de kwaliteit van hun film.

Coola

Avatar

*Dark universe

Monster universe is Godzilla en de andere kaiju.

NieuwsFilm

meest populair