The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 (2011)

Forever is only the beginning

De saga rond Bella en Edward vervolgt met hartstocht, seks en een dodelijke zwangerschap.
play

4,9 details

  • 117 Min
  • Avontuur
  • Drama
  • Fantasy
  • Romantiek
  • Verenigde Staten
117 Min Verenigde Staten

In Breaking Dawn gaan Bella en Edward na de bruiloft op huwelijksreis naar Rio De Janeiro, waar Bella tot haar schrik ontdekt zwanger te zijn. De familie van Edward is in shock door de situatie, die de fragiele band tussen de vampieren en weerwolven nog meer spanning bezorgt. Niemand weet wat te verwachten van deze onwaarschijnlijke zwangerschap. Ondertussen blijft ook de dreiging van de Volturi bestaan.

Alt titel
Twilight 4
Regie
Bill Condon
Cast
Robert Pattinson, Kristen Stewart, Taylor Lautner, Kellan Lutz, Ashley Greene, Billy Burke, Peter Facinelli, Nikki Reed, Gil Birmingham, Jackson Rathbone, Ty Olsson, Elizabeth Reaser, Sarah Clarke, James Pizzinato, Christian Sloan.
Budget
$ 110.000.000
Opbrengst
$ 712.171.856
Release
17.11.2011
Release NL
17.11.2011
Release DVD
06.03.2012

Filmtotaal Recensie

Regie: Bill Condon | Cast: Robert Pattinson (Edward Cullen), Kristen Stewart (Bella Swan), Taylor Lautner (Jacob Black), Billy Burke (Charlie Swan), Ashley Greene (Alice Cullen), Nikki Reed (Rosalie Hale), e.a. | Speelduur: 117 minuten | Jaar: 2011

Eindelijk is het zover voor de Twilight-fans. Het laatste boek van Stephanie Meyer over het wel en wee tussen vampiers, sterfelijken en weerwolven is verfilmd. Althans, voor de helft, want het laatste deel moet natuurlijk compleet worden uitgemolken door het à la Harry Potter in tweeën te hakken. In The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part One komen de fans echter wel aan hun trekken aangezien Bella en Edward niet alleen in het huwelijksbootje stappen, maar ook seks hebben. Met alle gevolgen van dien.

In de vorige delen van de Twilight-saga werd de spanning vooral gecreëerd door de driehoeksverhouding tussen vampier Edward, de sterfelijke Bella en de weerwolf Jacob. In het vorige deel Eclipse gaf Bella eindelijk toe dat ze ondanks haar relatie met Edward ook gevoelens had voor Jacob. Ze hield echter 'meer' van Edward en zei daarom ja tegen zijn aanzoek. Aan het begin van Breaking Dawn stappen de twee in het huwelijksbootje. Dat is niet zomaar een stap voor Bella, want ze zal zich op een gegeven moment toch moeten laten veranderen in een vampier. Beloven 'tot de dood ons scheidt' krijgt daardoor een andere lading, want vampiers sterven niet zo gemakkelijk. Na de bruiloft gaan de twee op huwelijksreis, waar ze tegen het volgende obstakel aanhikken: seks. Edward kan seks hebben (in tegenstelling tot de vampiers die Anne Rice ooit bedacht) maar heeft dan de controle niet meer over zijn kracht. Na hun eerste avond het bed gedeeld te hebben, zit Bella onder de blauwe plekken. Geen seks meer dus voor de twee, ondanks de broeierige blikken die ze elkaar blijven geven. Die ene keer is echter al genoeg om Bella zwanger te maken. Dat leidt tot complicaties, aangezien een vampierbaby veel sneller groeit en Bella's dood kan betekenen.

videotrailers & clips

alle artikelen (31)

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 Nieuwsberichten

Laatste reacties

Frietgezicht

"...Ach,voor de mannen maken ze films als The Expendables en voor tiener-meisjes dit soort films. Natuu......"

Tarkus

"...Ondertussen is dit al het 4de deel uit de reeks, en ben wel blij dat dit deel terug een pak beter is......"

IvarW

"...Opnieuw bekeken en ga nu toch voor 3/10 Alleen de CGI wolven zijn het waard...."

The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1

acties