Nieuwe Twilight veroorzaakt beroertes

Een aantal bioscoopgangers hebben al een epileptische aanval gehad tijdens het zien van de film.

De tienermeisjes op deze wereld zullen zich er niets van aan trekken, maar dit is wellicht toch een waarschuwing voor hun vriendjes die gedwongen meemoeten naar de bioscoop om The Twilight Saga: Breaking Dawn - Part 1 te zien. Het blijkt namelijk dat de film bij een aantal bioscoopgangers een beroerte heeft veroorzaakt. De verklaring hiervoor gaat gepaard met spoilers, die vanaf hier volgen.

Zoals sommigen van ons al weten, is er een geboortescène te zien in Breaking Dawn. Die scène bevat veel bloederige beelden, aangezien de baby zich tijdens de bevalling letterlijk 'uit' Bella (Kristen Stewart) begint te breken en te scheuren. Vandaar dat Edward (Robert Pattinson) Bella's buik open moet maken, een scène die gepaard gaat met veel lichtflitsen en een ruwe editing.

Het gevolg van die scène is dat mensen die een vorm van lichtgevoeligheid hebben in de bioscoop mogelijk een epileptische aanval kunnen krijgen. Dit is dan ook daadwerkelijk gebeurd bij een aantal bioscoopgangers. Zo vertelde een vrouw die haar vriend had meegenomen dat hij op een gegeven moment “ began convulsing, snorting, [and] trying to breathe.” Hij werd uiteindelijk wakker op de vloer van de bioscoopzaal en moest met de ambulance naar het ziekenhuis gebracht worden.

Mocht je alsnog naar de film willen, dan is hier de bioscoopagenda te vinden.



NieuwsFilm

meest populair