'The Matrix': Deze Hollywood-sterren wezen de rol van Neo af

'The Matrix': Deze Hollywood-sterren wezen de rol van Neo af

Voordat Keanu Reeves tekende, werd er flink rondgeshopt.

The Matrix had er echt heel anders uit kunnen zien. Een hele rits A-listers wees de rol van Neo namelijk af. Hadden zij 'm geaccepteerd, en dus niet Keanu Reeves, dan was het heel anders geworden.

Het kostte de Wachowski-zussen enige tijd om The Matrix van de grond te krijgen. Het was hun meest ambitieuze en duurste project op dat moment. Een film met heel wat A-listers in de cast. Naast Keanu Reeves konden we Laurence Fishburne zien als Morpheus, Carrie-Anne Moss als Trinity en Hugo Weaving als de ijskoude schurk Agent Smith.

Andere mogelijkheden
Maar er waren voordat Keanu Reeves voor de rol van Neo tekende een aantal andere acteurs die overwogen werden voor de rol, of er zelfs voor getekend hadden.

Will Smith: de acteur wilde de rol van Neo zeker spelen, maar tekende uiteindelijk voor Wild, Wild West. Smith vond zelf dat hij beter in die komische film paste van bij dit immens ambitieuze project van de Wachowski's.

Brad Pitt: Pitt had al naam voor zichzelf gemaakt in duistere films, waaronder Se7en. Maar hij wilde zichzelf verbreden, en zette daarom een handtekening onder Seven Years In Tibet.

Leonardo DiCaprio: The Matrix kwam vrij snel na Titanic op de proppen voor DiCaprio. Maar de acteur vond dat hij niet zo snel weer in een megafilm moest spelen en liet The Matrix daarom aan zich voorbij gaan.

Val Kilmer: De producenten wilden Val Kilmer in The Matrix hebben. Nadat hij de rol van Neo had afgewezen, boden ze hem die van Morpheus aan. Maar ook die wees hij af, om vervolgens te tekenen voor de romantische film At First Sight.

Sandra Bullock: Nadat een hele rits zwaargewichten van Hollywood besloten had om de rol van Neo niet te accepteren, overwogen de Wachowski's om Neo een vrouw te maken. Ze wilden Sandra Bullock eigenlijk aantrekken voor de film. Ze kreeg het script, vond het sterk, maar dacht niet dat ze de juiste persoon was.

Nicolas Cage: Hij was in de jaren tachtig een echte actiester, en werd benaderd voor The Matrix. Ook een rol waarin hij wel interesse had, maar Cage moest zich - zo zei hij - op zijn familie richten.

NieuwsFilm

meest populair