'Raya and the Last Dragon': Plot, cast, crew en releasedatum

'Raya and the Last Dragon': Plot, cast, crew en releasedatum

We zetten alles op een rij dat je over de nieuwe Disney-film moet weten.

In maart komt Disney met een nieuwe animatiefilm: Raya and the Last Dragon. Vrijwel altijd zijn de nieuwste Disney Animation Films heel erg de moeite waard, dus de verwachtingen zijn hooggespannen.

In dit artikel vertellen we je alles wat je over de nieuwe release moet weten.

Het verhaal
Raya and the Last Dragon speelt zich af in de fantasiewereld Kumandra, waar mensen en draken eeuwenlang in harmonie naast elkaar leefden. Maar een kwaadaardige kracht bedreigde heel het land en de draken offerden zichzelf op om de mensheid te redden. Vijfhonderd jaar later is datzelfde kwaad weer terug en is het aan de krijger Raya om de legendarische laatste draak op te sporen en de verdeelde mensheid te redden.

De cast
Actrice Kelly Marie Tran is te horen als Raya, de hoofdpersoon. Naast haar zullen we ook Awkwafina te horen krijgen, die de stem van Sisu, the last dragon, in spreekt. Benedict Wong is Tong en Gemma Chan horen we als Namaari.

De crew
De film heeft bijzonder genoeg een viertal regisseurs. Don Hall en Carlos López Estrada zijn de regisseurs en Paul Briggs en John Ripa zijn aangesteld als co-regisseurs. Het script is verzorgd door Adele Lim, die ons eerder Crazy Rich Asians bracht.

Wat je ook moet weten
1. De sidekick van Raya is Tuk Tuk, een soort gigantische hamster met het pantser van een gordeldier.
2. In eerste instantie is Tuk Tuk zo klein dat Raya hem kan dragen, maar later in de film is hij zo groot dat ze 'm kan berijden.
3. Raya's vader is de Chief van de Kumandra. Daarom is zij getraind om ooit de wachter van de Dragon Gem te worden. En dus is ze een vrij onafhankelijke ziel.
4. Raya kan dankzij haar training ontzettend goed vechten. Dat maakt haar de sterkste Disney-prinses tot nu toe.
5. De mensen van Kumandra zijn verdeeld in vijf groepen, die allemaal te identificeren zijn aan de hand van de kleur van hun klederdracht. Elke groep heeft zijn eigen verantwoordelijkheden en levensstijl.
6. De monsters waar Raya het tegen op moet nemen zijn de Druun.

De release
Raya and the Last Dragon is vanaf 5 maart te streamen op Disney+. In eerste instantie betaal je 21,99 euro om de film vervroegd te mogen zien. Twee maanden later is hij niet beschikbaar, tot 5 juni als de film voor iedereen te streamen valt.

NieuwsFilm

meest populair