Blijft David Yates regisseur van alle 'Fantastic Beasts'-films?

Blijft David Yates regisseur van alle 'Fantastic Beasts'-films?

Of moet hij toch het veld gaan ruimen na de derde film.

Het is nog altijd de verwachting dat regisseur David Yates de hele Fantastic Beasts-reeks regisseert. Hij staat sinds de spin-off van de Harry Potter-franchise in 2016 gelanceerd werd aan het hoofd van de reeks.

Ondanks dat er achter de schermen heel wat veranderingen zijn doorgevoerd, mensen zijn opgestapt, vertragingen zijn opgelopen, blijft Yates aan boord. Hij mag de reeks, die hij begonnen is, dus gewoon afmaken. Op dit moment werkt hij aan het derde deel dat in 2022 in de bioscoop moet draaien.

Nog drie delen
Daarna volgen er nog eens twee andere films. Actrice Katherine Waterston sprak met Collider en verwacht dat Yates de franchise af mag maken.

"Volgens mij is het de bedoeling dat hij ze allemaal regisseert. Ik vind dat echt interessant. Hij werkt al heel lang nauw samen met J.K. Rowling en dat terwijl er maar heel weinig mensen zijn geweest die toegang tot haar hebben, omdat ze behoorlijk geïsoleerd is. Ik kan mij dus niet echt voorstellen hoe het met iemand anders zou kunnen werken," aldus Waterston.

Daarin heeft ze ook gelijk; de geschiedenis van Yates met de Potter-franchise strekt lang terug: Yates maakte ook vier films in die reeks en zit nu dus al op zes van de in totaal tien films die in de franchise verschenen zijn.

NieuwsFilm

meest populair