'Star Wars: The Phantom Menace' heeft een wel heel dom plotpunt rond Naboo

'Star Wars: The Phantom Menace' heeft een wel heel dom plotpunt rond Naboo

Waarom een gekozen koningin? En waarom eentje van 14 jaar oud?

Sinds Disney begonnen is met zijn Star Wars-films, zijn fans wat opgewarmd voor de vroeger zo gehate prequelfilms van George Lucas. Toch zijn er nog genoeg punten waar kritiek op geleverd kan worden, blijkt ook vandaag weer.

De site Games Rant weet een bijzonder plotpunt aan te wijzen in The Phantom Menace, waar wellicht niet heel goed over nagedacht is. Daarbij draait het om de planeet Naboo en haar koningin, Padme Amidala.

Bepaald niet logisch
De planeet Naboo heeft een monarchie, maar eentje die gekozen worden. Het volk kiest Padme Amidala als heerser. Maar het personage was slechts 14 jaar oud op dat moment. Waarom zouden mensen een tiener gekozen hebben? "In de Verenigde Staten moet een burger achttien jaar oud zijn voordat iemand gekozen kan worden. De meeste landen hanteren deze ondergrens," aldus Screen Rant.

"Amidala wordt als een wonderkind neergezet in de Star Wars-franchise, maar dat is niet genoeg om te verklaren hoe zij kan slagen in de ongelofelijk complexe taak van het heersen over een planeet, zijn hulpbronnen, het managen van conflicten en vieringen, het vertegenwoordigen van Naboo bij andere planetaire leiders en ook nog eens een sterke aanwezigheid hebben in de Galactische Senaat."

Bovendien wijst men op het absurde idee dat Naboo een monarchie zou zijn. De planeet kiest zijn monarch en laat die maximaal twee termijnen zitten. "Dat is geen monarchie, maar gewoon een democratie. Het zou logisch zijn als Queen Amidala voor het leven gekozen werd, of dat ze lid was van een koningshuis dat zijn leden binnen de dynastie laat rouleren of verkiest, waardoor ze aan de macht is gekomen."

Het schijnt dat Lucas hiervoor koos, zodat ook duidelijk is waarom Leia prinses is. Toch blijft het een beetje apart.

NieuwsFilm

meest populair