Algemeen

'Extraction' moet Netflix-franchise worden vergelijkbaar met James Bond

Het eerste vervolg op de actiefilm met Chris Hemsworth is al onderweg.

door Steven van der Vegt om 09:35 in Algemeen
Gaat Extraction 2 zorgen voor een nieuwe franchise op Netflix? Dat is in elk geval wel de bedoeling van voormalig stuntcoördinator Sam Hargrave, die na het succesvolle eerste deel momenteel de sequel aan het maken is.

Met het eerste deel had Hargrave al een hoop meezitten. Na zijn werk als stuntcoördinator voor Marvel-films, had hij voor Extraction de Russo-broers als producenten en scenaristen en Chris Hemsworth als hoofdrolspeler tot zijn beschikking. Je kan het slechter treffen bij je regiedebuut.

De film bleek vorig jaar al zo snel succesvol dat een vervolg binnen elke weken werd goedgekeurd. Als het aan Hargrave ligt, houdt het niet op bij slechts één vervolg. Het liefste ziet hij het in een reeks films veranderen, als een eigen franchise á la James Bond voor Netflix.

Doorgeefluik voor filmtalent
Ondanks dat hij met dit vervolg zelf ook pas zijn tweede speelfilm zal regisseren en ambities heeft een franchise te bouwen rondom Extraction, wil hij niet zelf aan het roer blijven staan. "Met de tweede film hoop ik de reeks nog meer te vestigen, samen met hetzelfde team waarmee we de eerste film maakten. Maar als cineast hoop ik dat nieuw jong talent vervolgens de reeks kan voortzetten", aldus de regisseur.

Dat heet niet dat hij niet meer betrokken wil zijn bij de reeks. "Natuurlijk wil ik aan de reeks blijven werken, maar ik wil ook niet egoïstisch zijn. Er is veel talent met een eigen visie en daarmee kan een franchise ontstaan die ook boeiend zal blijven voor de fans", zo licht hij zijn plannen toe, waarin hij hoopt naast een franchise ook een doorgeefluik voor jong filmtalent te creëren.

2 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Robbepost

Avatar

Paar mooie knokscenes vooral die one-shot van 10 minuten.
Verder erg matig. Ik kan me niet voorstellen dat dit een 'bond- franchise' wordt met 25 delen.

Secret1994goesFilm

Avatar

Ik zie inderdaad de Netflix film niet onmiddelijk 25 delen meegaan.
Maar ach... wie had van 007 gedacht dat ie 50 jaar later nog steeds films ging krijgen?

NieuwsFilm

meest populair