Gaaf: Bong Joon-ho is klaar met vervolg op Oscar-winnend 'Parasite'

Gaaf: Bong Joon-ho is klaar met vervolg op Oscar-winnend 'Parasite'

Parasite krijgt twee vervolgen en een daarvan is nu al af.

Schrijver en regisseur Bong Joon-ho werkt aan twee nieuwe scenario's sinds zijn satirische thriller Parasite flink in de prijzen viel bij de Oscar-uitreiking van 2020. Recent bevestigde hij een van de scenario's af te hebben.

In 2019 onthulde Joon-ho dat hij aan twee vervolgen op Parasite werkt. De eerste is een project in het Koreaans dat zich afspeelt in Seoul en elementen van horror en actie combineert. Het tweede een Engelstalig drama dat zich in de Verenigde Staten en het Verenigd Koninkrijk afspeelt en gebaseerd is op een waargebeurd verhaal uit 2016.

Helemaal af
Joon-ho vertelde in een aflevering van de podcast The Director's Cut dat hij een van de twee scenario's af heeft. Welke van de twee vertelde hij niet.

"Het voelt alsof ik mijn brein in een linker- en rechterhelft heb moeten scheiden bij het schrijven van deze scenario's. Maar een ervan heb ik vorige week afgerond," vertelde de regisseur.

Dat er nu een scenario klaar is, betekent dat we vermoedelijk op relatief korte termijn een nieuwe film van de populaire Koreaan kunnen verwachten. Mooi nieuws dus voor de fan.

NieuwsFilm

meest populair