'The Personal History of David Copperfield' is niet om over te slaan. Toch?

Genoten van bijvoorbeeld The Death of Stalin? Dan kun je deze ook zeker even meepakken.

Bram de Groot 14 februari 2021 14:54 in Blu-ray
Het uitstekende The Personal History of David Copperfield van de The Death of Stalin-regisseur Armando Iannucci viel door de aankoop van 20 Century Fox door Disney een beetje tussen wal en schip en door corona was er nog minder aandacht voor de zeker wat eigenzinnige komedie.

Met onder meer Dev Patel, Tilda Swinton, Hugh Laurie en Ben Whishaw is deze verfilming van het boek 'David Copperfield' van auteur Charles Dickens een dikke aanrader. Velen zullen deze waarschijnlijk nog niet gezien hebben, of hij hangt nog ergens op de watchlist.

Ontvangst en opbrengst
Onder de critici scoort de film bijzonder sterk, terwijl de ontvangst onder het publiek juist opvallend zwak is. Op Rotten Tomatoes staat de film op 92% op de Tomatometer, met een 7.60/10 als gemiddelde beoordeling. Het publiek op RT is veel minder enthousiast gezien de 53% (3.1/5) audience score.
Met een productiebudget van $15,6 miljoen noteerde The Personal History of David Copperfield zo'n $14 miljoen wereldwijd. In Nederland heeft de 119 minuten durende film vier weken gedraaid en haalde zo'n 225 duizend euro op. De leeftijd: 9 jaar.


Blu-ray: The Personal History of David Copperfield

Discs: 1 x Blu-ray | Release: januari 2021 | Beeld: 16 x 9 (2.39: 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 9789461877635| Met dank aan: The Searchers

De schijf van deze uitgave van The Personal History of David Copperfield zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant zien we vijf van de belangrijkste personages. De ondertitel luidt "From rags to ritches... And back again".

Op de hoes staan heel wat sterren van recensies, ook van Nederlandse media. Die van FilmTotaal is helaas niet meegenomen. Ook zien we weer het Certified Fresh-logo van Rotten Tomatoes. Iets dat klaarblijkelijk toch een bepaalde status geeft aan een film.

Bonusmateriaal
Remain in Light / The Searchers heeft geen bonusmaterialen op de schijf gezet en dat is ergens wel jammer. Een van de beschikbare extra's heet The Personal Making of David Copperfield, maar helaas is deze vermoedelijk alleen als digital bonus verkrijgbaar.


The Personal History of David Copperfield speelt zich af in de negentiende eeuw en vertelt het levensverhaal van de jonge David Copperfield. Nadat hij door zijn stiefvader uit huis wordt gezet, belandt David van het ene avontuur in het andere en ontmoet hij de meest excentrieke personages uit het Victoriaanse Engeland zoals zijn extravagante tante Betsy.

Zijn reis leidt hem van vodden naar rijkdom en weer terug, maar de leergierige Copperfield trotseert zowel voor- als tegenspoed met opgeheven hoofd.

Wat vind jij van The Personal History of David Copperfield?

Heb jij The Personal History of David Copperfield al gezien of staat deze nog op je watchlist? Laat het weten op de gebruikelijke plaats.

NieuwsFilm

meest populair