Corona in China? Nee joh, de bioscopen zitten propvol met recordomzetten

Corona in China? Nee joh, de bioscopen zitten propvol met recordomzetten

Afgelopen weekend werden honderden miljoenen opgehaald.

In het land waar de corona-uitbraak begon zijn slechts 4.636 coronadoden te betreuren. en nog geen 90.000 besmettingen geregistreerd. Vergelijk die cijfers een met Nederland. Het leven gaat daar dus "gewoon" door. Ook de bioscopen zijn geopend, en goed ook.

Via Variety blijkt namelijk dat afgelopen weekend een recordomzet van $775 miljoen is geboekt. De film Detective Chinatown 3 haalde zelfs $424 miljoen op. En dat is dus meer dan de recordscore van Avengers: Endgame met zo'n $350 miljoen, in een weekend in een land.

Naar verluidt werden er 55 miljoen tickets verkocht voor Detective Chinatown 3, met een gemiddelde prijs van $7,74. Op de tweede plaats eindigde Hi, Mom, met $195 miljoen.

De $424 miljoen van Detective Chinatown 3 is ruim $100 miljoen meer dan dat Tenet in 2020 in totaal ophaalde en het is drie keer meer dan Wonder Woman 1984 dat nog steeds in de bioscopen draait - en nog moet verschijnen in Nederland.

Coronamaatregelen in Chinese bioscopen
Er zijn naar verluidt wel coronamaatregelen in de Chinese bioscopen. In de "risicogebieden" mogen zalen tot 50 procent gevuld worden. Daarbuiten tot 75 procent van de capaciteit.

In de States staat de animatiefilm The Croods: A New Age op de eerste stek, vlak boven Judas and the Black Messiah. De scores kwamen afgelopen weekend niet verder dan respectievelijk $2,6 miljoen en rond de $2 miljoen.



NieuwsFilm

meest populair