Oscarwinnaar Daniel Kaluuya maakt grote indruk als voorzitter van de Illinois-afdeling van de Black Panther Party.
play

7,7 details

  • 126 Min
  • Biografie
  • Drama
  • Historisch
  • Verenigde Staten
126 Min Verenigde Staten

In 1968 werd de jonge, charismatische activist Fred Hampton voorzitter van de Black Panther Party in Illinois, waar werd gestreden tegen politiegeweld jegens zwarte mensen en voor het lot en de vrijheid van de zwarte gemeenschap. Hampton inspireerde een volledige generatie om op te staan en zich niet te laten onderdrukken, waardoor hij lijnrecht tegenover de regering, de FBI en de politie van Chicago kwam te staan. Om de revolutie te vernietigen, sloot de FBI een deal met een veroordeelde crimineel genaamd William O'Neal. In ruil voor zijn vrijheid moest O'Neal infiltreren binnen de Black Panthers en informatie doorspelen aan de FBI. O'Neal krijgt al snel aanzien binnen de partij en begint zelf ook te geloven in Hamptons krachtige boodschap, maar ondertussen is hij vooral doodsbang dat ze zijn verraad doorkrijgen.

Regie
Shaka King
Cast
Martin Sheen, Jesse Plemons, Daniel Kaluuya, LaKeith Stanfield, Dominique Fishback, Ashton Sanders, Lil Rel Howery, Darrell Britt-Gibson, Robert Longstreet, Algee Smith, Jermaine Fowler, China Shavers, Terayle Hill, Nick Fink, Tyra Joy Smith.
Release
21.01.2021
Release DVD
22.09.2021

Filmtotaal Recensie

Regie: Shaka King | Scenario: Shaka King, Will Berson, Kenneth Lucas en Keith Lucas | Cast: Daniel Kaluuya (Fred Hampton), LaKeith Stanfield (Bill O'Neal), Jesse Plemons (Roy Mitchell), Dominique Fishback (Deborah Johnson), e.a. | Speelduur: 126 minuten | Jaar: 2021

In Judas and the Black Messiah kruipt acteur Daniel Kaluuya (bekend van Get Out) in de huid van Fred Hampton, de voorzitter van de Illinois-afdeling van de extreemlinkse Black Panther Party. Al na vijf minuten in beeld te zijn geweest, staat het vast: Kaluuya heeft zijn Oscar voor beste mannelijke bijrol dubbel en dwars verdiend.

Eind jaren zestig is Hampton een zeer charismatische leider, wat vooral tot uiting komt tijdens een van zijn vele donderpreken. "You can murder a revolutionary, but you can't murder a revolution!" proclameert de zwarte communist op een partijbijeenkomst, terwijl hij zijn politieke volgelingen probeert op te hitsen. Met dit soort retoriek speelt Hampton zich natuurlijk al vrij snel in de kijker van FBI-topman J. Edgar Hoover. Die laatste zit niet te wachten op de komst van een of andere 'zwarte Messias' die alle groepen uit de Amerikaanse onderklasse met elkaar zal verenigen, om zich vervolgens tegen het (voornamelijk witte) establishment te keren.

videotrailers & clips

alle artikelen (4)

Judas and the Black Messiah Nieuwsberichten

Laatste reviews

Er zijn nog geen reviews geschreven voor deze film.

Schrijf de eerste review!

Laatste reacties

Er zijn nog geen reacties geplaatst bij deze film.

Plaats de eerste reactie!

Judas and the Black Messiah

acties