Video

Oscar-kanshebber 'Judas and the Black Messiah' krijgt tweede trailer

Met het 'Get Out'-duo Daniel Kaluuya en Lakeith Stanfield.

door Wouter Drummen om 14:57 in Video
Een paar maanden geleden verscheen de eerste trailer van Judas and the Black Messiah van regisseur Shaka King, o.a. bekend van Newlyweeds en Mulignans. De trailer werd extreem goed onthaald. De film wordt nu dan ook al gezien als een serieuze Oscar-kanshebber. Nu is er een tweede trailer met de nodige nieuwe beelden online gezet.

Judas and The Black Messiah vertelt het waargebeurde verhaal van idealist Fred Hampton. De jonge en charismatische activist wordt op een jonge leeftijd al de voorzitter van de Black Panther Party in Illinois, waar werd gestreden tegen politiegeweld jegens zwarte mensen en voor het lot en de vrijheid van de zwarte gemeenschap. De tweede trailer is hieronder te bekijken.Kritiek
Ondanks het feit dat beide trailers goed onthaald werden, was er ook kritiek op hoofdrolspeler Daniel Kaluuya (bekend van Get Out). Hij is namelijk van Britse afkomst, iets wat volgens sommige mensen niet kan. De rol had volgens hen namelijk naar een Amerikaanse acteur moeten gaan.

Kaluuya reageerde er recentelijk zelf nog op: ''Het is belangrijk dat zwarte mensen overal ter wereld één front vormen. Daarmee wil ik de gevoelens en het leed van Afro-Amerikanen niet minimaliseren. Het draait dan ook niet rond mij, maar rond Fred Hampton''.

Warner Bros.
Judas and the Black Messiah is een film van Warner Bros en zal dus te maken krijgen me de nieuwe strategie van de studio. De film wordt dan ook in de Verenigde Staten tegelijkertijd uitgebracht in de bioscoop en op HBO Max. Hij zal op 1 februari tijdens het Sundance Film Festival in wereldpremière gaan.

0 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

NieuwsFilm

meest populair