Krijgt het FBI-hoofdkwartier een andere naam door 'Judas and the Black Messiah'?

Het Amerikaanse Congreslid Stephen Cohen hoopt van wel.

Wouter Drummen 9 maart 2021 15:25 in Algemeen
Judas and the Black Messiah is erg sterk onthaald. De film van regisseur Shaka King won een Golden Globe (deze ging naar hoofdrolspeler Daniel Kaluuya) en de film wordt ook gezien als een serieuze kanshebber voor de Oscars. Nu lijkt het erop dat het FBI-hoofdkwartier misschien zelfs een andere naam krijgt na Judas and the Black Messiah.

Het Amerikaanse Congreslid Stephen Cohen kwam na het zien van de film met een wetsvoorstel om de naam van het J. Edgar Hoover Building in Washington D.C. te veranderen.

Verhaal
Judas and the Black Messiah speelt zich af in de jaren zestig en gaat over Fred Hampton (Kaluuya), de voorzitter van de Black Panther Party in Chicago. Hampton werd het doelwit van de FBI onder leiding van Hoover (Martin Sheen).

Hij liet de Black Panther Party infiltreren door een informant genaamd William O' Neal (Keith Stanfield) met Hampton's dood tot gevolg. Cohen laat nu dan ook weten dat Hoover lang niet zo goed was en dat het FBI-hoofdkwartier niet naar hem genoemd zou moeten zijn.

Anders
Zo zegt Cohen: ''Judas and the Black Messiah toont duidelijk aan dat Hoover de Amerikaanse burgerrechtenbeweging probeerde te saboteren. Hij verdient het niet dat het hoofdkwartier van de FBI naar hem vernoemd is. Het is zeker niet dankzij Hoover dat we vandaag burgerrechten hebben''.

NieuwsFilm