Nieuw op Blu-ray: Judas and the Black Messiah

Een van de grote hits van 2021 die door de omstandigheden niet het bioscooppubliek kreeg dat het verdient.

Bram de Groot 2 oktober 2021 15:16 in Blu-ray

Discs: 1 x Blu-ray | Release: september 2021 | Beeld: 16 x 9 (2.4 : 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD MA 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 5051888257609 | Extra's: Fred Hampton for the People | Unexpected Betrayal | Met dank aan: Warner Bros.

Een van de kleinere titels die Warner Bros. dit jaar zowel via HBO Max (in de States) en wereldwijd in de bioscopen uitbracht, is het drama Judas and the Black Messiah van regisseur Shaka King en met rollen voor onder meer Daniel Kaluuya, Lakeith Stanfield, Dominique Thorne en Jesse Plemons.

Judas and the Black Messiah werd erg sterk ontvangen, met onder meer vier sterren op FilmTotaal. Ook kwam er vijf Oscarnominaties en die voor Best Original Song ("Fight for You" van H.E.R., Dernst Emile II en Tiara Thomas) en Best Supporting Actor (Kaluuya) werden verzilverd.

Ontvangst & Box office
De ontvangst van de eerste film was gelijk sterk. Op Rotten Tomatoes staat Judas and the Black Messiah op 96% (8.30/10) op de Tomatometer en op 95% (4.6/5) op de Audience Score. Financieel gezien deed de film het - door de omstandigheden - erg matig met een wereldwijde opbrengst van $7 miljoen bij een budget van zo'n $26 miljoen.Blu-ray uitgave
De uitgave van Judas and the Black Messiah is basic. De uitgave komt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase, waar op de hoes verzuimt wordt om de gewonnen prijzen te vermelden.

Op de Blu-ray uitgave met de film vind je ook twee extra's, namelijk de featurettes Fred Hampton for the People van bijna 10 minuten en het iets kortere Unexpected Betrayal. De eerste kijkt vooral naar het tweede hoofdfiguur Fred Hampton en de FBI-informant William O'Neal. Zeker twee video's om te kijken na de hoofdfilm.

Judas And The Black Messiah
Eind jaren '60 gaat William O'Neal (Stanfield), een kleine misdadiger, akkoord met een samenwerking met de FBI als informant. Hij zet zijn leven op het spel en infiltreert in de Black Panther Party met als taak om hun charismatische leider, voorzitter Fred Hampton (Kaluuya) die doelwit is van de autoriteiten, in de gaten te houden.NieuwsFilm