'Follow Me' - Pas op wat je doet om volgers op Instagram te krijgen

Na Escape Room kwam Follow Me.


Bekijk de afbeeldingVan regisseur Will Wernick verscheen eerder de horrorfilm Escape Room en voor zijn meest recente horrorfilm ruilde hij de escaperoom in voor social media. Het resultaat: Follow Me.

Met onder meer Keegan Allen, Holland Roden en Denzel Whitaker bleek Follow Me een zoveelste snelle titel in het genre. Overtuigend kan de film niet genoemd worden. Een lekkere wegkijker? Voor de liefhebber van dit soort films waarschijnlijk wel.

Ontvangst en opbrengst
Onder de critici scoort No Escape, hoe de film ook genoemd wordt, erg zwak. Het publiek is iets positiever. Op Rotten Tomatoes staat de film op 27% op de Tomatometer, met een 3.90/10 als gemiddelde beoordeling. Het publiek op RT is dus iets enthousiaster gezien de 49% (3.2/5) audience score.

Met een onbekend, maar vermoedelijk erg laag productiebudget noteerde Follow Me zo'n $4,3 miljoen wereldwijd. In Nederland heeft de 92 minuten durende R-rated film negen weken gedraaid en haalde zo'n 600 duizend euro op. En dat is toch een groot percentage van de eindopbrengst. De leeftijd: 16 jaar.

Bekijk de afbeelding
Blu-ray: Follow Me

Discs: 1 x Blu-ray | Release: november 2020 | Beeld: 16 x 9 (2.39: 1) | Geluid: o.a. Engels DTS-HD 5.1 | Ondertitels: o.a. Nederlands | EAN: 9789461877635| Met dank aan: Dutch FilmWorks

De schijf van deze uitgave van Follow Me zit vastgeklikt in een standaard blauwe Blu-ray keepcase. Op de voorkant zien we de filmposter. De onderboventitel luidt "Like. Subscribe. And don't forget to..."

Op de hoes wordt ook nog even duidelijk gemaakt dat de film afkomstig is van de regisseur van Escape Room. Overigens is dit niet die andere, even later verschenen Escape Room. Er verschenen namelijk twee films kort achter elkaar met dezelfde titel.

Bonusmateriaal
Dutch FilmWorks is vaak niet zo gretig met extra's en ook nu vind je geen bonusmaterialen op de schijf. Ook buitenlandse uitgaven lijken kaal. Overigens ligt de prijs ondertussen onder een tientje en dat maakt van deze uitgave uiteraard een koopje.


In Follow Me reist een bekende Social-Media-persoonlijkheid met vrienden naar Moskou om daar materiaal voor een nieuwe vlog op te nemen. In de strijd om de meeste volgers gaan ze dit keer wel heel ver op in een wereld van excessen en gevaar. Langzaamaan vervagen de grenzen tussen Social Media en het echte leven, en zal de vriendengroep moeten ontsnappen en vechten om te overleven.

Wat vind jij van Follow Me?

Heb jij Follow Me al gezien of laat je deze schieten? Overigens staat deze nu ook op Netflix. Laat het weten op de gebruikelijke plaats.

NieuwsFilm