Krijgt ook 'Halloween Kills' een gelijktijdige bioscoop- en streamingrelease?

Krijgt ook 'Halloween Kills' een gelijktijdige bioscoop- en streamingrelease?

John Carpenter hoopt van niet, maar misschien kan het niet anders...

Net zoals zoveel andere blockbusters werd de nieuwe Halloween-film, Halloween Kills, flink uitgesteld i.v.m. met de coronacrisis. De film van David Gordon Green zou eigenlijk vorige zomer al te zien zijn geweest, maar werd maar liefst langer dan een jaar uitgesteld, naar oktober 2021. Maar misschien wordt ook dat plan nog mogelijk bijgestuurd.

De bioscopen hebben het lastig. Grote films, zoals o.a. Wonder Woman 1984, komen nu dan ook vaak gelijktijdig (of alleen maar) uit op streamingdiensten. Zo kwam Warner Bros eind vorig jaar nog met de beslissing om al zijn blockbusters en andere 2021-films in de Verenigde Staten tegelijkertijd in de bioscoop als zowel op HBO Max uit te brengen.

Hetzelfde staat nu misschien te gebeuren met Halloween Kills. Dit laat John Carpenter, de componist van de film (en de regisseur van de originele Halloween) nu weten. Hij is er geen fan van, maar het is mogelijk dat Halloween Kills een gelijktijdige bioscoop- en streamingrelease krijgt.

Reactie
Zo zegt Carpenter: ''Er zal misschien niets anders opzitten, aangezien de bioscopen nog steeds gesloten zijn. Hopelijk verandert het tegen die tijd, maar ondanks het feit dat het tragisch is, moeten we het wel onder ogen zien. Het is nu eenmaal niet anders...''

''De studio heeft David en mij al gecontacteerd en gevraagd om Halloween Kills met een jaar uit te stellen, in de hoop dat de situatie zou verbeteren. Dat hopen we nog steeds''.

NieuwsFilm

meest populair