Salma Hayek hield een trauma over aan de seksscène in 'Desperado'

Salma Hayek hield een trauma over aan de seksscène in 'Desperado'

Het was haar allereerste keer voor de camera...

De stijlvolle actiefilm Desperado (deel 2 in de 'El Mariachi'-trilogie) was de doorbraak voor eigenlijk zowel regisseur Robert Rodriguez alsmede hoofdrolspelers Antonio Banderas en Salma Hayek.

Laatstgenoemde heeft zich nu in een recent interview op de ARMCHAIR EXPERT podcast uitgelaten over iets wat haar altijd dwars heeft gezeten.

En dit is niet het bloederige geweld, maar de seksscène halverwege. Deze bleek namelijk niet in het script voor te komen, maar werd door de studio toegevoegd toen ze de chemie tussen haar en Banderas zagen.

En hoewel hij en Rodriguez haar respectvol behandelden, regelmatig aan het lachen maakten en op haar gemak stelden, vond Hayek de opname toch verontrustend, omdat ze het nog nooit had gedaan.

Ze barstte vaak in huilen uit van onzekerheid, helemaal toen ze zag hoe ontspannen en makkelijk Banderas met de hele situatie omging:

"De producer [Elizabeth Avellán] werd mijn beste vriendin. Samen met Robert deed zij camera, licht en geluid. De crew werd weggestuurd en enkel Antonio en ik bleven over. En hij was een absolute heer en super aardig. We zijn nog steeds heel goede vrienden. Maar hij was ook erg vrij, dus ik schrok daarvan. Ik zei 'Oh mijn god, ik ben bang, ik weet niet of ik dit kan, je geeft me een vreselijk gevoel'! Ik schaamde mij daar zo voor".

Familieleden werden beschermd
Hayek geeft toe dat ze ruim 25 jaar later nog steeds niet van de sequentie kan genieten of ernaar kijken. Ze haalde zelfs haar vader en broer uit de theaterzaal weg op de dag van de première totdat de scène voorbij was.



NieuwsFilm

meest populair