'Bridgerton'-ster grijpt hoofdrol in 'Dungeons & Dragons'

'Bridgerton'-ster grijpt hoofdrol in 'Dungeons & Dragons'

Nieuw gezelschap voor de eerder gecaste Chris Pine en Michelle Rodriguez.

Regé-Jean Page, bekend van de populaire Netflix-serie Bridgerton, gaat een hoofdrol spelen in de aankomende nieuwe Dungeons & Dragons-film. Hij komt terecht in een cast die al bestond uit Chris Pine, Michelle Rodriguez en Justice Smith.

In Bridgerton speelt Page de rol van Simon Basset, maar het is op dit moment nog niet bekend wie hij zal gaan spelen in D&D. Dit geldt trouwens ook voor de rollen van Pine, Rodriguez en Smith.

Miljoenen fans
De role-playing game Dungeons & Dragons werd voor het eerst populair in 1974 en heeft sindsdien miljoenen spelers en fans opgeleverd. Ook was het spel de afgelopen veertig jaar een inspiratiebron voor heel veel schrijvers, regisseurs, game-ontwikkelaars en andere creatieve professionals.

De nieuwe film, waarvoor nog geen synopsis bekend is, werd voor het eerst aangekondigd in 2013. Toen was er sprake van onenigheid over de rechten tussen Paramount en Hasbro. Vorig jaar werd dit eindelijk opgelost en de film kan nu dus gemaakt worden.

Game Night-makers Jonathan Goldstein en John Francis Daley verzorgen het scenario en zullen de film gaan regisseren. Op dit moment staat de nieuwe Dungeons & Dragons gepland voor 27 mei 2022.

NieuwsFilm

meest populair