Derde 'Paddington' officieel aangekondigd, maar fans maken zich zorgen

Derde 'Paddington' officieel aangekondigd, maar fans maken zich zorgen

Dat heeft alles te maken met regisseur Paul King, die niet terugkeert.

Een derde film over de bekende, marmeladeliefhebbende beer Paddington is actief in ontwikkeling. Dat meldt Variety. Hoewel de eerste twee delen een schot in de roos waren, maken fans zich toch een klein beetje zorgen of het de makers wel gaat lukken om de magie uit die films te reproduceren.

Bekijk de afbeelding
De familiefilm Paddington uit 2014, gebaseerd op de befaamde kinderboekenreeks van Michael Bond, wist snel de harten te veroveren van het publiek. In 2017 verscheen dan ook een tweede film.

Ook vielen beide films behoorlijk in de smaak bij de critici. Zo scoorde de eerste film 97 procent op Rotten Tomatoes en kreeg het tweede een perfecte, zeldzame 100 procent-score. De Paddington-films vallen vooral op door hun sympathieke sfeer en goedmoedige toon.

En hoewel al enige tijd bekend was dat een nieuw avontuur in de pijplijn zit, heeft Studiocanal de komst van Paddington 3 nu officieel aangekondigd. "We kunnen bevestigen dat we momenteel hard aan het werk zijn om een derde film - met evenveel ambacht en zorg als bij de eerste twee films - te maken", aldus een woordvoerder tegenover Variety.

Niet helemaal gerustgesteld
De Paddington-films hebben heel wat fans opgeleverd en zij wijten de kracht en het succes ervan vooral aan regisseur Paul King. Zij maken zich dan ook een tikkeltje zorgen sinds de Brit heeft aangegeven niet opnieuw plaats te zullen nemen in de regiestoel.

Wie King op gaat volgen, is nog niet bekend. Zijn opvolger heeft er in ieder geval een pittige klus aan om de magie uit de voorgaande delen te evenaren.

Wel blijft King betrokken als uitvoerend producent.

NieuwsFilm

meest populair