Paddington

Paddington (2014)

Meet Mr. Gruber

Grappig, creatief en hartverwarmend. Paddington is een pretpakket voor jong én oud.
play

7,5 details

  • 95 Min
  • Komedie
  • Familiefilm
  • Verenigd Koninkrijk
  • Frankrijk
95 Min Verenigd Koninkrijk

Paddington reist naar Londen, op zoek naar een nieuw thuis. Paddington realiseert zich al gauw dat het leven in de stad niet zo romantisch is als hij zich voorgesteld had. Totdat hij de vriendelijke Brown familie ontmoet, die het label op zijn nek lezen: ”Let alsjeblieft op deze beer. Bedankt.”, en hem een tijdelijk thuis bieden. Alles lijkt goed, totdat een taxidermist zijn oog op Paddington laat vallen.

Regie
Paul King
Cast
Michael Gambon, Julie Walters, Madeleine Worrall, Matt Lucas, Geoffrey Palmer, Hugh Bonneville, Imelda Staunton, Ben Whishaw, Sally Hawkins, Theresa Watson, Tim Downie, Samuel Joslin, Madeleine Harris, Michael Bond, Lottie Steer.
Budget
$ 55.000.000
Opbrengst
$ 259.207.227
Release
28.11.2014
Release NL
11.02.2015
Release DVD
04.08.2015

Filmtotaal Recensie

Regie: Paul King | Cast: Ben Wishaw (Paddington - stem), Hugh Bonneville (Henry Brown), Sally Hawkins (Mary Brown), Madeleine Harris (Judy Brown), Samuel Joslin (Jonathan Brown), Nicole Kidman (Millicent), Peter Capaldi (Mr. Curry), Imelda Staunton (Lucy - stem), Michael Gambon (Pastuzo - stem), e.a. | Speelduur: 95 minuten | Jaar: 2014

Paddington begint met filmbeelden van een beroemde ontdekkingsreiziger die naar donker Peru afreist, op zoek naar bijzondere dieren voor de collectie van de sociëteit van geografen. Als hij twee pratende beren ontdekt, ziet hij af van het idee ze neer te schieten en mee te nemen, maar sluit in plaats daarvan vriendschap met ze. Hij leert ze over Londen en laat ze kennismaken met marmelade.

Tientallen jaren later zijn deze beren de voogden van hun kleine neefje. De drie leven een gelukkig leven in het oerwoud, vol zon, plezier en natuurlijk zelfgemaakte marmelade. Maar een aardbeving maakt een einde aan het geluk. De oom van het beertje komt om. Omdat de ontdekkingsreiziger ze had geleerd dat je in Londen altijd gastvrijheid kunt vinden, besluit tante om de jongeling naar Londen te sturen met het advies: "remember your manners and keep safe."

alle artikelen (11)

Paddington Nieuwsberichten