Colin Firth werd halsoverkop ontslagen toen de opnames voor 'Paddington' al bezig waren

Het aandoenlijke beertje had heel anders kunnen klinken.


Colin Firth is ongetwijfeld een van de meest herkenbare Britse acteurs. De Oscarwinnaar is onder andere bekend va zijn werk in de Kingsman-films, Love Actually en Bridget Jones's Diary. Hij zou oorspronkelijk in nog een film zijn die minstens zo iconisch zou worden: Paddington.

Firth was oorspronkelijk gecast als het aandoenlijke beertje. Deze casting viel eigenlijk bij velen in de smaak. De acteur heeft immers een mooie en herkenbare stem.

Hercasting
Toen de opnames van de film waren afgerond, verliet Firth onverwacht de film en werd de rol van Paddington een maand later opnieuw gecast, maar waarom? Firth had namelijk al flink wat tijd besteedt aan de rol van Paddington.

Tijdens de opnames bleek dat de stem van Firth niet overeen kwam met de jeugdige beer. Producent David Heyman zei er het volgende over: "Uiteindelijk, toen we zijn stem uit de eerste animaties van Paddington hoorden, werd het duidelijk dat hij niet de juiste stem was. Het is op een bepaalde manier te volwassen voor de beer."

Vrijwillig
Firth stond zelf achter de keuze om een nieuwe acteur te vinden voor Paddington. Regisseur Paul King beaamde dit en herinnerde zich dat Firth vertelde dat hij "moeite had om de stem te vinden."


Zelf had Firth er het volgende over de situatie te zeggen: "Ik voel me nog steeds nogal beschermend tegenover deze beer en ik val ze allemaal lastig met suggesties om een stem te vinden die hem waardig is. Hij heeft gewoon mijn stem niet."

Ben Whishaw
De acteur die uiteindelijk zijn stem zou verlenen aan Paddington is Ben Whishaw (No Time To Die). Hij heeft de beer nu twee keer gespeeld in de films die vrijwel universeel geliefd zijn. Paddington 2 heeft zelfs een 'critics score' van 99% op Rotten Tomatoes, een van de hoogste scores ooit.De derde film in de Paddington-reeks genaamd Paddington in Peru is momenteel in de maak. Ben Whishaw keert uiteraard weer terug om zijn stem te verlenen aan het geliefde beertje. De regie ligt deze keer in handen van Dougal Wilson.

NieuwsFilm

meest populair