Waarom 'The Fifth Element' toch geen Part II kreeg

Waarom 'The Fifth Element' toch geen Part II kreeg

Wie vindt The Fifth Element nou niet cool?

Wie kan zich niet Milla Jovovich herinneren als Leeloo in de moderne sci-fi klassieker The Fifth Element van regisseur Luc Besson (Lucy, Valerian and the City of a Thousand Planets). De film is voor velen nog altijd een topper, maar een vervolg kwam er nooit.

Tijdens het maken van de eerste film werd er wel nagedacht over een tweede deel. Dit meldt co-schrijver Robert Mark Kamen tegenover Uproxx. Er was al een idee, maar dit werd tegengehouden door de magere prestaties van de film in de States.

"Het script was 180 pagina's, en toen voegde Luc er een tweede deel aan toe, wat nergens op sloeg. We zouden van dit deel een vervolg maken. The Fifth Element was hier echter niet succesvol genoeg," aldus Kamen. "De film was enorm in de rest van de wereld, een klassieker. De film heeft hier slechts $75 miljoen of $80 miljoen opgebracht, en was zijn tijd ver vooruit."

The Fifth Element uit 1997
Ondertussen is The Fifth Element alweer een kleine 25 jaar oud en in de film zagen we ook rollen van grote namen als Bruce Willis, Gary Oldman, Chris Tucker en Ian Holm. Wereldwijd haalde de sci-fi film zo'n $264 miljoen op.



NieuwsFilm

meest populair