Disney geeft exclusief kijkje achter de schermen bij 'Raya And The Last Dragon'

Disney geeft exclusief kijkje achter de schermen bij 'Raya And The Last Dragon'

Hoe de personages tot leven kwamen...

Over een kleine twee weken verschijnt Raya And The Last Dragon op Disney+. De productie was natuurlijk een uitdaging, omdat alle animators vanwege de quarantaine thuis moesten werken.

Dat maakt het natuurlijk des te bijzonderder hoe alles samen is gevloeid. Op het officiële TWITTER-account is vlak voor de release nog een featurette uitgebracht waarin cast- en crewleden aan het woord komen.

Schrijfster Adele Lim zei tegenover COMICBOOK.COM dat haar eigen jeugd, vrouwelijke strijders uit gemiddelde kungfu-films en oude krijgers van Zuidoost-Azië allen belangrijke inspiratiebronnen waren.


Synopsis
Het verhaal neemt ons mee naar de fantasiewereld van Kumandra, waar mensen en draken lang geleden in harmonie samenleefden. Maar toen een kwade kracht het land bedreigde, offerden de draken zichzelf op om de mensheid te redden. En nu, 500 jaar later, is datzelfde kwaad terug.

Het is aan een eenzame krijger, Raya (Kelly Marie Tran), om de laatste legendarische draak (stem: Akwafina) op te sporen om het gebroken land en zijn verdeelde mensen te herstellen. Tijdens haar avontuurlijke reis zal ze echter leren dat er ook vertrouwen en teamwork nodig is.

NieuwsFilm

meest populair