Fun Fact: 'A Nightmare On Elm Street 2' hielp de franchise bijna om zeep

Fun Fact: 'A Nightmare On Elm Street 2' hielp de franchise bijna om zeep

Hoofdrolspeler Robert Englund bleek belangrijker dan gedacht...

De Nightmare On Elm Street reeks beslaat inmiddels 7 officiële films, een tv-serie, een reboot (tweede in de maak) en een spin-off. Maar het had niet veel gescheeld of de reeks was in 1985 al geëindigd.

Volgens de documentaire Never Sleep Again uit 2010 was een geschil over geld ten tijde van de productie van deel 2 bijna de doodsteek.

Freddy Krueger vertolker Robert Englund voelde dat hij recht had op meer salaris voor het succesvol tot leven brengen van de iconische slasher.

New Line Cinema directeur Robert Shaye was het daar niet mee eens en dit zorgde voor een conflict tussen hem en Englunds agent. Uiteindelijk was Shaye van mening dat ze Englund helemaal niet nodig hadden.

Freddy Krueger was tenslotte niets meer dan een man met een rubberen masker op en klauwen, dus iedereen kon dit wel even spelen... dacht hij.

Figurant
Het gevolg was dat regisseur Jack Sholder moest werken met een figurant verkleed als Freddy, maar na het filmen van enkele scènes, waarin deze als een ongelooflijk stijve zombie liep, werd ook Shaye duidelijk dat Englunds vertolking cruciaal was voor het beroemde horrorpersonage. Hierop werd er toch snel een deal gesloten en de rest is geschiedenis.

Bekijk de afbeelding

NieuwsFilm

meest populair