Featured

Het MCU heeft er een nieuwe superheld bij: dit zijn haar krachten

Dit zijn de krachten van Monica Rambeau.

door Jim Pedd om 22:30 in Featured
Het Marvel Cinematic Universe heeft er een nieuwe superheld bij. Vandaag vertellen we je over haar. Lees dit artikel dus alleen als je niet bang bent voor SPOILERS.

In aflevering 7 van WandaVision zien we hoe Monica Rambeau (Teyonah Parris) door de Hex weet te lopen. Ze ziet vormen van energie in Westview en krijgt haar superkrachten. Het lijkt erop dat het oversteken van die grens die door de Hex gemaakt wordt, haar de krachten geeft.

Waarom Monica door de grens kan
Allereerst zien we hoe Monica probeert met behulp van een soort ruimtewagentje door de Hex te rijden. Dat lukt niet, waarop ze het op zichzelf probeert. Dat werkt, waarop ze transformeert en haar krachten krijgt.

Waarom precies weten we niet, maar het zou goed kunnen dat ze door de grens heen kon lopen doordat ze al eens door de Hex bewogen had. Daardoor zouden haar cellen veranderd kunnen zijn. Daar komt trouwens bij dat Scarlet Witch niet alles meer onder controle lijkt te hebben, waardoor ze misschien ook niet de grens bewaakt zoals eerst.

Wat gebeurt er
De Hex bevat hoge niveaus aan 'cosmic microwave background radition', straling waarvan er zoveel aanwezig is dat haar cellen die toch al veranderd waren, extra gevoelig bleken voor de energie in de barrière.

Daarop krijgen we als kijker het perspectief van Monica te zien. Haar ogen zijn bijzonder blauw, lijken vol met energie en kracht te zitten. En ze ziet een levendige wereld waarin stroomkabels extra significant lijken te zijn.

Zodra Monica de confrontatie met Scarlet Witch aangaat, zien we ook dat ze haar eigen krachten heeft. Wanda gooit haar in de lucht, maar Monica slaagt erin te landen op een veilige wijze. Haar ogen worden weer licht op dat moment. De kans lijkt dus groot dat ze een nieuwe held is in het MCU. In de comics heet ze onder meer Pulsar, Photon en soms ook Spectrum.

De kans lijkt groot dat ze Photon zal gaan heten. Dat was namelijk ook het 'callsign' van haar moeder, Maria Rambeau.

11 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Gigan72

Avatar

Waarom staat dit bij filmtotaal dit moet op serietotaal staan.

Decepticon

Avatar

Gigan, dit valt technisch gezien binnen het MCU.
En ik denk dat serietotaal helemaal niet goed bezocht wordt. Ik kijk er ook vrijwel nooit op. Ik heb ook geen idee of op serietotaal MCU film dingen worden geplaatst.
Doordat je geen reacties kunt plaatsen daar, kun je daar ook geen community opbouwen.

Rutherford

Avatar

Wat een gedoe tegenwoordig omdat er nieuws over de MCU series hier op FT staat. Zo erg is dat toch niet?

Gigan72

Avatar

@Decpticon
Je heb zeker een punt.
Maar dan moeten ze stoppen met serietotaal of net zo als hier dat je wat kan zeggen er over.

Arnold_FF7

Avatar

Waarom wordt er zo veel over series gepost op FT. Ze deden hetzelfde met mandalorian nieuws

Filmhead

Avatar

Ja veel gloeioogjes die aflevering. Hoop dat ze interessanter gaat worden als karakter!

Overlord

Avatar

De series van Marvel zijn onderdeel van Phase 4 net als de komende films. Lijkt me aannemelijk dat ze daarom er hier ook melding van maken. En op serietotaal kun je geen reacties achter laten.

Renegade

Avatar

Ik lees altijd serie totaal. Maar vind het jammer dat er geen reactie gegeven kan worden daar.

milo007

Avatar

^mee eens

Jeroenevertp

Avatar

Het valt inderdaad een beetje in beide categorieën. WandaVision is een serie, maar deze info is óók weer op de rest van het MCU van toepassing.

Ik kijk vaker op deze site dan op Serietotaal. Jammer ook dat je daar niet kunt reageren op artikelen

Master Of Films

Avatar

Imho zou het beter zijn als ze FIlmtotaal en Serietotaal gaan fuseren in een website. Aangezien Filmtotaal toch geen"echte" filmwebsite meer is Smiley face

NieuwsFilm

meest populair