Het MCU heeft er een nieuwe superheld bij: dit zijn haar krachten

Het MCU heeft er een nieuwe superheld bij: dit zijn haar krachten

Dit zijn de krachten van Monica Rambeau.

Het Marvel Cinematic Universe heeft er een nieuwe superheld bij. Vandaag vertellen we je over haar. Lees dit artikel dus alleen als je niet bang bent voor SPOILERS.

In aflevering 7 van WandaVision zien we hoe Monica Rambeau (Teyonah Parris) door de Hex weet te lopen. Ze ziet vormen van energie in Westview en krijgt haar superkrachten. Het lijkt erop dat het oversteken van die grens die door de Hex gemaakt wordt, haar de krachten geeft.

Waarom Monica door de grens kan
Allereerst zien we hoe Monica probeert met behulp van een soort ruimtewagentje door de Hex te rijden. Dat lukt niet, waarop ze het op zichzelf probeert. Dat werkt, waarop ze transformeert en haar krachten krijgt.

Waarom precies weten we niet, maar het zou goed kunnen dat ze door de grens heen kon lopen doordat ze al eens door de Hex bewogen had. Daardoor zouden haar cellen veranderd kunnen zijn. Daar komt trouwens bij dat Scarlet Witch niet alles meer onder controle lijkt te hebben, waardoor ze misschien ook niet de grens bewaakt zoals eerst.

Wat gebeurt er
De Hex bevat hoge niveaus aan 'cosmic microwave background radition', straling waarvan er zoveel aanwezig is dat haar cellen die toch al veranderd waren, extra gevoelig bleken voor de energie in de barrière.

Daarop krijgen we als kijker het perspectief van Monica te zien. Haar ogen zijn bijzonder blauw, lijken vol met energie en kracht te zitten. En ze ziet een levendige wereld waarin stroomkabels extra significant lijken te zijn.

Zodra Monica de confrontatie met Scarlet Witch aangaat, zien we ook dat ze haar eigen krachten heeft. Wanda gooit haar in de lucht, maar Monica slaagt erin te landen op een veilige wijze. Haar ogen worden weer licht op dat moment. De kans lijkt dus groot dat ze een nieuwe held is in het MCU. In de comics heet ze onder meer Pulsar, Photon en soms ook Spectrum.

De kans lijkt groot dat ze Photon zal gaan heten. Dat was namelijk ook het 'callsign' van haar moeder, Maria Rambeau.

NieuwsFilm

meest populair