Er komt een vervolg op 'The Nightmare Before Christmas'

The Nightmare Before Christmas blijft een van de beste, alternatieve kerstfilms.

Heb jij de stop-motion animatiefilm The Nightmare Before Christmas gezien? Zo ja, dan keek je misschien al uit naar een vervolg. Deze gaat er nu komen, al zal "The Nightmare Before Christmas 2" geen film worden.

De goed ontvangen, toch redelijk duistere film van regisseur Henry Selick (Coraline, James and the Giant Peach) en bedenker Tim Burton verscheen in 1993 en was een redelijk succes. Ook werd de Oscar voor Beste visuele effecten gewonnen.

Vervolg op The Nightmare Before Christmas
Via io9 wordt nu duidelijk dat Disney Publishing schrijver Shea Ernshaw heeft gevraagd om een Young Adult-boek te schrijven met een verhaal dat zich afspeelt na de film uit 1993. Het verhaal zal zich moeten richten op het personage Sally die in het nieuwe verhaal getrouwd is met Jack Skellington.

"Dit nieuwe boek, geschreven vanuit Sally, speelt zich af kort nadat de eerste film is afgelopen, met het liefdesverhaal van Sally en Jack. Maar het is ook een coming-of-age-verhaal voor Sally, als we haar zien omgaan met haar nieuwe koninklijke titel als Pumpkin Queen of Halloween Town," zei Ernshaw in gesprek met io9.

"Het zal de fans hopelijk een langverwachte tweede dosis geven van Sally, Jack en alle bekende inwoners van Halloween Town. Maar ook nieuwe, grimmige, vreemde personages, waarvan ik hoop dat de lezers er dol op zullen zijn," aldus Ernshaw.

Het boek zal laten zien hoe Sally per ongeluk een slechterik uit Halloween Town vrijlaat wat alles en iedereen in gevaar brengt. Het nog titelloze vervolg moet in juli 2022 verschijnen.



NieuwsFilm

meest populair