Algemeen

Er komt een vervolg op 'The Nightmare Before Christmas'

The Nightmare Before Christmas blijft een van de beste, alternatieve kerstfilms.

door Bram de Groot om 10:29 in Algemeen
Heb jij de stop-motion animatiefilm The Nightmare Before Christmas gezien? Zo ja, dan keek je misschien al uit naar een vervolg. Deze gaat er nu komen, al zal "The Nightmare Before Christmas 2" geen film worden.

De goed ontvangen, toch redelijk duistere film van regisseur Henry Selick (Coraline, James and the Giant Peach) en bedenker Tim Burton verscheen in 1993 en was een redelijk succes. Ook werd de Oscar voor Beste visuele effecten gewonnen.

Vervolg op The Nightmare Before Christmas
Via io9 wordt nu duidelijk dat Disney Publishing schrijver Shea Ernshaw heeft gevraagd om een Young Adult-boek te schrijven met een verhaal dat zich afspeelt na de film uit 1993. Het verhaal zal zich moeten richten op het personage Sally die in het nieuwe verhaal getrouwd is met Jack Skellington.

"Dit nieuwe boek, geschreven vanuit Sally, speelt zich af kort nadat de eerste film is afgelopen, met het liefdesverhaal van Sally en Jack. Maar het is ook een coming-of-age-verhaal voor Sally, als we haar zien omgaan met haar nieuwe koninklijke titel als Pumpkin Queen of Halloween Town," zei Ernshaw in gesprek met io9.

"Het zal de fans hopelijk een langverwachte tweede dosis geven van Sally, Jack en alle bekende inwoners van Halloween Town. Maar ook nieuwe, grimmige, vreemde personages, waarvan ik hoop dat de lezers er dol op zullen zijn," aldus Ernshaw.

Het boek zal laten zien hoe Sally per ongeluk een slechterik uit Halloween Town vrijlaat wat alles en iedereen in gevaar brengt. Het nog titelloze vervolg moet in juli 2022 verschijnen.3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Ang3l

Avatar

What's this? WHAT'S THIS?!
I can't believe my eyes! Wake up Jack, I must be dreaming!

Goku32

Avatar

Waarom niet een film versie erg jammer dit

Zumana

Avatar

Als een fan van de film vind ik dat dit zeer leuk nieuws is maar vind het wel spijtig dat het geen film word.

Sinds ik de eerste keer ik de film zag, heb ik al wat meer over Sally willen weten sinds dat het plot meer om Jack draait, dus dit is iets waarvoor ik al een tijdje heb zitten wachten/hopen.
Het enigste wat ik wel een beetje jammer aan vind is dat het een boek zal worden en geen film.
Ik vind dit zo omdat het originele verhaal zich het bekendste is in zijn filmvorm en niet in zijn gedichtvorm.
Ook zal ik de mooie stopmotion van de film missen met het boek, wat ik zeer jammer vind want dat geeft het ook een unieke sfeer. Zelf zal ik ook de mooie muziek van Danny Elfman missen.
Waarom ik het wel goed vind dat het een boek zal worden is omdat je je dan alles zelf kan inbeelden en dat kan altijd verrassend zijn omdat het iedere keer het verhaal wel een paar andere details zal hebben.

Ik vraag mij wel af waar precies het verhaal zich zal afspelen in tijd sinds er eigenlijk al een vervolg bestaat voor de film, namelijk de 2004 playstation 2 game Oogie's Revenge. Alleen focust deze game zich ook weer op Jack en niet echt op Sally, namelijk Sally komt er bijna niet in voor.
Ik vraag mij af of het boek zich zal afspelen voor het tijdstip van de game of na het tijdstip van de game of dat de game gewoon gaat genegeerd worden en dat het boek zich rond dezelfde tijd daar zal afspelen. Persoonlijk hoop ik dat dit boek zich nog zal afspelen voor de playstation2 game.

NieuwsFilm

meest populair