Celebrity

Kate Winslet: "Mensen vragen te vaak over mijn intieme scènes"

In het begin van haar carrière had ze het niet altijd even makkelijk...

door FilmTotaal om 15:20 in Celebrity
Gisteren verscheen er nog een artikel over actrice Kate Winslet. Zij heeft namelijk spijt van bepaalde keuzes die zij heeft gemaakt in haar carrière, voornamelijk haar samenwerkingen met de controversiële regisseurs Roman Polanski en Woody Allen. Nu blikt Winslet terug naar een ander pijnlijk gedeelte van haar carrière.

Het begin van haar succesvolle filmcarriere was namelijk allesbehalve makkelijk. Zo kreeg Winslet veel kritiek op haar uiterlijk. Hier laat zij zich nu over uit: ''Er werd veel over mijn gewicht en lichaam gepraat''.

Kritiek
Zo gaat de actrice verder: ''Wanneer men me vroeg wat ik van mijn eigen lichaam vond, werd ik als dapper en frank bestempeld. Ik had echter genoeg van de kritiek en nam het gewoon voor mezelf op''.

Er waren namelijk de nodige krantenartikelen eind jaren negentig, toen Winslet pas 19 jaar was, die uithaalden naar de jonge actrice: ''Het is bijna lachwekkend hoe choquerend, kritisch en wreed de tabloidjournalisten me destijds behandelden''.

''Ik was nog op zoek naar mezelf, maar ze gaven veel commentaar op mijn gewicht, schatten in hoeveel ik woog en schreven over het dieet dat ik zogezegd volgde. Het was vreselijk en enorm verontrustend om te lezen''

Verandering
Gelukkig is er wel het een en ander veranderd dankzij de #MeToo-beweging. Winslet denkt dat ook dat jonge actrices niet dezelfde fout zullen maken en meer voor zichzelf op durven te komen: ''Vrouwen voelen zich inherent met elkaar verbonden. We zijn vandaag de dag minder bang om te zeggen wat we denken''.

NieuwsFilm

meest populair