'Demon Slayer' nu ook wereldwijd de best bezochte Japanse film ooit

'Demon Slayer' nu ook wereldwijd de best bezochte Japanse film ooit

De animatiefilm blijft record na record breken.

Hoewel animatiefilm Demon Slayer The Movie: Mugen Train inmiddels al vijf maanden in de Japanse bioscopen draait, wist de film in Japan zijn omzet afgelopen week met 24,7% ten opzichte van het voorgaande weekend te verhogen.

De opbrengst staat in Japan momenteel op 356,4 miljoen dollar, waarmee het veruit de best bezochte film ooit is in het land. En dat is behoorlijk opmerkelijk als je weet dat ook Japan nog steeds worstelt met alle coronamaatregelen die daar gelden.

Een enorm succes
Het grote nieuws vandaag is echter dat Demon Slayer nu ook wereldwijd de best bezochte Japanse film ooit is. Dit komt mede door een sterke opbrengst in Zuid-Korea, waar de film goed is voor bijna 7 miljoen dollar aan kaartjes. Wereldwijd heeft Demon Slayer nu 397,3 miljoen dollar binnen geharkt.

Dit alles betekent ook dat Spirited Away van Hayao Miyazaki niet langer de best bezochte Japanse film ooit is. Spirited Away bracht 395 miljoen dollar in het laatje, met de kanttekening dat de film natuurlijk in een tijd verscheen dat bioscoopkaartjes goedkoper waren.

Demon Slayer the Movie: Mugen Train zou een Nederlandse bioscooprelease moeten krijgen, maar dan moeten de bioscopen natuurlijk wel eerst weer open kunnen.

NieuwsFilm

meest populair