Warner Bros. onthult regisseur voor DC-film 'Blue Beetle'

Warner Bros. onthult regisseur voor DC-film 'Blue Beetle'

De superheldenfilm wordt eindelijk gemaakt.

Er is weer een nieuwe superheldenfilm van DC Films en Warner Bros. aangekondigd. Via The Wrap wordt duidelijk dat de studio's aan de slag gaan met het personage Blue Beetle. Er wordt al jaren gesproken dat hij een film zou gaan krijgen.

Volgens The Wrap is het regisseur Angel Manuel Soto, bekend van de film Charm City Kings uit 2020, die plaatsneemt in de regiestoel van Blue Beetle. Al in 2015 waren er geruchten dat de film gemaakt moest gaan worden.

Jaime Reyes' Blue Beetle
Het hoofdfiguur wordt de Mexicaans-Amerikaanse tiener Jaime Reyes, het derde personage dat de gedaante van de Blue Beetle aannam. Eerder waren dat Dan Garret en Ted Kord. De superheld Blue Beetle vormt een soort verbintenis met een heilige mestkever. Dit levert hem verhoogde snelheid en sterkte op, maar ook wapens, vleugels en schilden.

"Het is een eer om Blue Beetle te regisseren, de eerste Latino-superheldenfilm van DC," zei Soto tegenover The Wrap. "Ik wil iedereen bij Warner Bros. en DC oprecht bedanken voor het vertrouwen in dat ik Jaime Reyes tot leven breng. Ik kan niet wachten om samen geschiedenis te schrijven."

Het script is al uit de pen gevloeid van Gareth Dunnet-Alcocer (Miss Bala). Het is nog onduidelijk of de film rechtstreeks naar HBO Max gaat of in de bioscoop moet verschijnen. Of de film onderdeel uitmaakt van het DC Extended Universe is ook nog de vraag.

NieuwsFilm

meest populair