Schokkende onthulling in 'WandaVision' aflevering 8 uitgelegd

Schokkende onthulling in 'WandaVision' aflevering 8 uitgelegd

Het einde was wel heel speciaal.

Lees dit artikel alleen als je de nieuwe aflevering van WandaVision al gezien hebt. Dit artikel bevat namelijk SPOILERS.

De nieuwste aflevering van WandaVision liet zien hoe Wanda haar verleden tegemoet trad. Vision ontbrak bijna helemaal in de aflevering, op een paar momenten richting het einde na. Maar na de aftiteling, bevatte de aflevering een wel heel bijzondere onthulling.

We kregen namelijk te zien dat SWORD-directeur Hayward Wanda op een bijzondere manier misbruikt had voor project Cataract. Met behulp van haar magische energie, die versterkt werd als gevolg van de Mind Stone, werd het lichaam van Vision weer tot leven gewekt.

White Vision
SWORD noemde het project Cataract, en dat bleek te gaan om een 'imperfecte' Vision, het opnieuw tot leven gewekte lijk van de synthezoid die gedood werd door Thanos. SWORD bleek het lichaam van Vision volledig uit elkaar gehaald te hebben, om het vervolgens weer opnieuw op te bouwen.

Het is een witte versie van Vision, die herboren is zonder emotie en zonder de ziel die hij eerder had. Hij is echt een machine, geprogrammeerd door zijn menselijke scheppers om hun opdrachten en missies uit te voeren. Maar hij mist moraliteit, menselijkheid en zijn verlangen naar ontdekking.

De implicatie van de pigmentloze versie van Vision is dat hij een levenloze schepping is. Dat betekent ook heel wat voor de volgende aflevering van de serie. Want Vision zal het moeten opnemen tegen een alternatieve versie van zichzelf. Een beetje zoals Iron Man het opnam tegen de Iron Monger, Hulk tegen The Abomination en in zekere zin Captain America en Nebula tegen zichzelf.

Het is nu afwachten hoe deze bizarre onthulling voortgezet wordt in de laatste aflevering. Die is vrijdag te zien op Disney+.

NieuwsFilm

meest populair