Disney+ was in januari populairder dan Netflix

Disney+ was in januari populairder dan Netflix

Dat blijkt uit een nieuwe statistiek.

Hoewel het eerste seizoen pas half januari van start ging, blijkt Disney+-serie WandaVision in de Verenigde Staten populairder dan welke serie dan ook. Sterker nog: Disney+ doet het beter Netflix.

Dat meldt TVision, dat elke maand op basis van eigen onderzoek een toplijst met best bekeken streamingtitels vrijgeeft. Daarvoor kijkt men hoeveel kijkers een titel ten minste twee minuten gestreamed hebben tijdens een sessie die minstens vijf minuten duurde. Er wordt onderzoek onder alle grote streamingdiensten van de Verenigde Staten gedaan, en onder 5.000 huishoudens.

De toptitels
Uit het onderzoek blijkt dat het eerste seizoen van WandaVision een stuk populairder was in januari dan de populairste serie van Netflix, Bridgerton. De serie WandaVision werd bijna 81,3 keer zoveel bekeken als de gemiddelde serie in januari. Voor Bridgerton geldt dat deze 68 keer meer dan gemiddeld bekeken werd.

Verder zien we dat er een Disney+-filmrelease, Soul, ook in de toplijst staat. Wat films betreft doen verder alleen Frozen 2 en Wonder Woman 1984 mee. Hieronder de hele toplijst:

1. WandaVision seizoen 1 (81,2x)
2. Bridgerton seizoen 1 (68x)
3. Soul (65,4x)
4. Night Stalker: The Hunt for a Serial Killer (49,5x)
5. History of Swear Words (30,1x)
6. Cobra Kai seizoen 3 (30x)
7. Frozen 2 (29x)
8. Wonder Woman 1984 (29x)
9. Lupin seizoen 1 (26,3x)
10. Cocomelon seizoen 1 (21,7x)

NieuwsFilm

meest populair