Algemeen

Rey uit 'Star Wars' was lang een "nobody" voor Daisy Ridley

Daisy Ridley's Rey bleek toch heel iemand anders.

door Bram de Groot om 10:44 in Algemeen
In 2015 leerden we Rey kennen in Star Wars: The Force Awakens. Het personage woonde op de woestijnplaneet Jakku en ze kwam er al snel achter dat ze behoorlijk Force-sensitief is. Ze groeide zelfs uit tot de leerling van opper-Jedi Luke Skywalker.

Maar wie waren nou eigenlijk haar ouders, waarop ze toch wachtte op Jakku? Uiteindelijk ontmoette ze haar ouders niet, maar wel haar opa: Emperor Palpatine! Lange tijd dacht actrice Daisy Ridley dat haar personage een "nobody" was.

Ridley dacht dat Rey een Nobody was
In Star Wars: The Last Jedi (2017) vertelt Kylo Ren (Adam Driver) aan Rey dat ze de dochter zou zijn van afvalruilers en dat ze verkocht werd voor geld om drank te kopen. Dit bleek een film later anders te zijn.

Nu heeft USA Today-schrijver Sariah Wilson onthuld hoe Ridley dacht dat haar personage daadwerkelijk niemand was.

Ridley liet weten dat ze pas tijdens de opnames van Star Wars: The Rise of Skywalker (2019) kreeg te horen wie haar personage nou echt is en dat ze dus twee films lang te horen kreeg dat Rey geen familie was van andere bekende Star Wars-figuren.

3 Reacties

account_circleLog in of registreer om mee te praten.

Darthmar

Avatar

Helaas voor haar is Rey nog steeds een nobody.
Ik ben zelf er nog steeds van overtuigd dat Rey de dochter van Luke moest zijn volgens Abrams.

centr1no

Avatar

Wat doet het er nog toe.
De films worden echt niet beter van dit gezever achteraf.
Ze hadden de mogelijkheid hier iets fantastisch van te maken en wat we kregen was een wanprestatie, een rommeltje en naar Hollywoods traditie zwijgen ze als het graf.
Het is ondertussen overduidelijk dat Kennedy zich bewust afzet tegen het 'oude' Star Wars en door de schrijfster van de 'nieuwe' Star Wars zegt letterlijk dat als je het met haar politieke standpunten niet eens bent je ook haar boeken maar niet moet kopen.
Sinds wanneer willen bedrijven, merken of franchises niet zoveel mogelijk fans hebben? Hoe is het voor hen OK om welke potentiele fan dan ook te beledigen en te provoceren?
Omdat ze alleen maar geïnteresseerd zijn in hun eigen ding doen, hun eigen politieke standpunten. Hun eigen idealistische waandenkbeelden aan mensen opdringen.
De radicale feministes hebben bij Lucasart de macht gegrepen en ze maken er meteen vol misbruik van.

Eddie Singer

Avatar

centr1no +1

Plus 1000 eigenlijk.
Alle ellende is begonnen met de leugenaarster Kathleen Kennedy....die heeft glashard gelogen tegen George Lucas.
En dus waarschijnlijk tegen veel meer mensen.

NieuwsFilm

meest populair